ЛЮДЯМ УСЕ «ПОНЯТНО»!

Презентувавши у минулому числі «ЗІ» рубрику «Звягельські «непонятки», ми й не сподівалися, що звягельчани так жваво на неї відгукнуться. Пропонуємо увазі читачів міркування на тему: «Кому потрібно, щоб центральна вулиця міста була закрита для проїзду у вихідні дні?»
Давно хотілося своє наболіле викласти на сторінках вашої газети, а тут якраз до цього підштовхнула рубрика «Звягельські «непонятки». А, дійсно, чому у вихідний не можна проїхати центральною вулицею, можливо, там постійні мітинги чи якісь будівельні роботи, які потрібно проводити саме у вихідні? Сумніваюсь!
Або чому, де саме потрібно людям — там табу, наприклад, біля поліклініки майданчик для авто невеличкий, а зупинка на дорозі заборонена, чому хвора людина має шкандибати на паралельну вулицю, яка має ще менші розміри, до свого авто? А все це для того, щоб інші люди, яким усе дозволено у нашому місті, могли у будь-який час там зупинятися, а простому люду — зась. Зате по вул.Гагаріна (ближче до вул.Пушкіна) вантажівки стоять цілий день, і водію, який має початкові навики, там непросто проїхати.
Тепер візьмемо Податкову інспекцію, подивіться, яка територія у них, а яка там вуличка для проїзду. Куди тільки ДАІ дивиться, може, вони чекають, коли станеться лихо? Так, як дуже часто вони це роблять за бузиною навпроти зупинки «Супутник»... А у цей час по переходу ідуть діти до школи, то де ж їхнє застереження від лиха. Порядок потрібен там, де він дійсно потрібний, а не за бузиною. А ці «лежачі поліцейські», якими зіпсували вул. Гоголя чи вул. Леваневського? Зате світлофора на перехресті Войкова — Ніколаєва немає за що поставити, спробуйте у неділю проїхати це перехрестя — мука та й годі. Або ще одна «непонятка» — людина приїжджає на техогляд в ДАІ, де зупинитись — зась. Майданчик заповнений автомобілями своїх працівників, зате у дворі міськвідділу — гуляє вітер. І таких «непоняток» можна знайти безліч. От вам і усе для людей... от тільки якого кольору?
Шановні наші обранці, коли приймаєте якесь рішення, то добре подумайте — для кого воно.
Дуже хотілося б, щоб мене почули всі.

О.ПЛИСАК, житель міста

* * *

Дякую газеті за нову рубрику та актуальні теми.
Насправді там все «понятно». За кордоном такі дороги називають плтними. У нас також проїзд через центр у вихідні дні — платний — 50 грн. Це точно, сам платив. «Понятно», куди йдуть ці гроші, — трохи собі, а половину тим, хто ставить такі знаки і потім береже їх, як зіницю ока. Пропоную плату узаконити і офіційно ці 50 грн. збирати на фонд міського Парку, можливо, хоч таким чином назбирають на ремонт туалету та дитячих атракціонів.

М.А.МОСЕЙЧУК, водій із 30-річним стажем

* * *

Я, как и все мои знакомые водители, постоянно возмущаемся, правда, никто нас не слушает. Спасибо, может, газета откроет глаза городским чиновникам.
Это ж надо так «полюбить» жителей улицы Куйбышева (Мамайчука – ред.), студентов медколеджа, спортсменов, торговцев на рынке, чтобы весь транспорт от исполкома убрать, а пустить по этой узенькой улочке, открыть улицу нужно немедленно, причём для всех, а не только для «крутых» и местных чиновников.

Виктор ГНИТЕЦКИЙ, житель Новограда-Волынского

* * *

Це ще один приклад, як в принципі нормальну ідею реалізують через «одне місце». Якщо міський голова і депутати не мають «понятія», — дорогу відкрийте, а у свята, у дні масових гулянь — перекривайте повністю рух для всіх. Це буде дійсно по-європейськи.
Ю.А.ГОРБАЧ, с.Ярунь

* * *


Есть предложение: в выходные дни, когда центр закрыт, а всё движение возле милиции — работникам ГАИ, чтобы не ездить к парку, — поставить «Визирь» у себя в окне. Представьте, какая экономия бюджетных средств, за что так борется голова.
БАЛЮК, ул.Красноармейская