ВІЛЬНА БОРОТЬБА: ХРОНІКА ОСТАННІХ ТУРНІРІВ

ВІЛЬНА БОРОТЬБА: ХРОНІКА ОСТАННІХ ТУРНІРІВ

Бронзові призерки V спортивних ігор Ольга Прохор (ліворуч) та Світлана РижиковаВідмінний результат показали вихованці новоград-волинської школи вільної боротьби на чемпіонаті України з цього виду спорту серед юнаків і дівчат, що відбувся у Хмельницькому. У складі обласної команди Житомирщини було троє звягельчан. Двоє з них — Тетяна Лавренчук і Данііл Мірошніков (обоє 1993 р. н.) — завершили турнір призерами. Причому, Тетяна стала чемпіоном України, Данііл — віце-чемпіоном.
Тетяна Лавренчук, вихованка тренера Сергія Мельника, вийшла переможцем у всіх шести сутичках, що довелося провести впродовж турніру. У фіналі дівчина здолала сильну суперницю — майстра спорту з Херсона. За підсумками чемпіонату Тетяна Лавренчук теж виконала норматив на це почесне спортивне звання.
Данііл Мірошников, якого тренує Анатолій Ясиневич, був сильнішим у п’яти сутичках. Саме стільки суперників постало на шляху до фіналу. Однак, вирішальне протистояння, що перейшло навіть у «овер-тайм», звягельчанин програв хлопцю з Харкова.
Вдалий виступ на чемпіонаті України відкрив дорогу Тетяні Лавренчук на міжнародний ліцензований турнір у Польщі. Там юна борчиня з Новограда стала віце-чемпіонкою, що дозволило їй кваліфікуватися на чемпіонат Європи, господарем якого у серпні цього року стане Хорватія.
V спортивні ігри України, проведені тиждень тому в Харкові, принесли новоград-волинській школі вільної боротьби ще три високі нагороди. Бронзовими призерками змагань стали Наталія Перепьолкіна (тренер С.Мельник), Ольга Прохор (тренери С.Мельник й А.Ясиневич) та Світлана Рижикова (тренер Ю.Мірзабекян). Ще одна представниця команди Житомирщини — Віта Блиндюк — стала п’ятою.
Як зазначив тренер Анатолій Ясиневич, дівчатам нелегко далися ці призові місця — боротьба у кожній категорії, особливо під час вирішальних сутичок, проходила дуже напружено.
Дівоча команда Житомирської області, завдяки вдалому виступу новоград-волинських борчинь, посіла 9-те місце з 27 збірних, додавши таким чином очок до загальнокомандної скарбнички нашої області в залік V літніх спортивних ігор України. Команда юнаків — дванадцята.
Олег БРЮХАНОВ