ПОТРІЙНИЙ УСПІХ АНАСТАСІЇ ВАНЖУРИ

ПОТРІЙНИЙ УСПІХ АНАСТАСІЇ ВАНЖУРИ

Звягельчанка Анастасія Ванжура стала тричі призеркою етапу Голден-ліги Європи — міжнародного турніру з карате-до, що входить до числа найпрестижніших турнірів із карате Старого світу.
Нині в цьому «маленькому чемпіонаті Європи», що відбувся у Відні (Австрія), брали участь 73 клуби з 18 країн. Серед них — львівський клуб «Юніон», у складі якого вирушила на турнір вихованка новоград-волинського клубу карате «Січ» Анастасія Ванжура.
У віковій категорії до 16 років Настя здобула третє місце з-поміж 20 учасників. Поступившись у півфіналі англійці, яка згодом стала переможницею, дівчина з Новограда досягла впевненої перемоги над представницею Хорватії у бою за третє місце.
— Настя всерйоз претендувала на перемогу, адже півфінальний бій завершився внічию. Проте рішенням суддів до фіналу відправили її суперницю, — прокоментував події міжнародного турніру головний тренер клубу «Січ» Петро Корнійчук.
Ще дві високі нагороди Настя здобула у командних змаганнях — перемогу у командному куміте у віковій групі до 16 років і «бронзу» у тому ж таки куміте, але серед дорослих.
Насті особливо запам’ятався бій проти німкені. «Моя суперниця була старша за мене й значно вища. Було складно. Але ми перемогли німецьку команду, яка вважалася дуже сильною», — розповідає про свій успіх юна каратистка.
Не в останню чергу, завдяки призовим місцям, здобутим представницею Новограда-Волинського, львівський клуб «Юніон» святкував почесне перше загальнокомандне місце. Радісний за досягнення своєї вихованки Петро Корнійчук висловив вдячність усім спонсорам, допомога яких зробила можливою поїздку Насті на ці змагання.
Принагідно тренери й спортсмени клубу «Січ» вітають друзів-колег із секції кіокушин-карате з високим другим місцем Андрія Касянчука на чемпіонаті Європи.
Олег БРЮХАНОВ