СТУДЕНТИ ТЕХНІКУМУ — ПЕРЕМОЖЦІ СПАРТАКІАДИ

Завершилася міська студентська спартакіада, учасниками якої стали команди усіх чотирьох вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, що діють у Новограді-Волинському.
Організатори спартакіади — відділ з питань розвитку фізичної культури і спорту міської ради, міськрада ФСТ «Спартак» і міський центр «Спорт для всіх» — передбачили для студентських команд змагання з восьми видів спорту. Серед них — такі популярні серед молоді, як міні-футбол, баскетбол, волейбол, настільний теніс та армспорт.
Згідно з положенням про змагання, до заліку спартакіади зараховувалися результати шести видів спорту з восьми (із них — обов’язково три ігрові).
У підсумку перше командне місце здобули студенти промислово-економічного технікуму (директор В.Сімчук, керівник фізвиховання В.Савчук). Технікум виявився сильнішим у волейболі (юнаки й дівчата), армспорті й шашках.
Друге місце — у збірної економіко-гуманітарного коледжу (директор М.Паламарчук, керівник фізвиховання А.Живанюк). Студенти цього навчального закладу перемогли у настільному тенісі й плаванні. Проте невдалі виступи у змаганнях із шашок та армспорту не дозволили коледжу реально нав’язати боротьбу за перше загальнокомандне місце.
Професійний ліцей, команду якого очолював молодий фахівець із фізичного виховання О.Герасименко, несподівано виграв турнір із міні-футболу. Крім цього, ліцеїсти посіли другі місця з шашок і армспорту. Загалом команда профліцею (директор М.Паламарчук) — на третьому місці.
Медичному коледжу, де, як відомо, переважну більшість студентів складають дівчата, було складно на рівних боротися у тих видах спорту, де потрібна юнацька сила і спритність. Утім, майбутні медики не були серед статистів. Їм вдалося здобути треті місця у шашках, плаванні й армспорті. Проте у підсумку — останнє, четверте місце на спартакіаді.
Команди та окремі спортсмени-переможці були відзначені грамотами. А в деяких видах спорту — ще й заохочені грошовими нагородами за рахунок спонсорів турніру. А офіційне й урочисте нагородження переможців спартакіади традиційно відбудеться в День фізичної культури і спорту, що святкується у другу суботу вересня.
Олег БРЮХАНОВ