ХРОНИКА 36/2008

ПАКУВАЛИ ТОВАРИ, ЩОБ УКРАСТИ
19 серпня до Коростенського міськрайвідділу УМВС звернулися жителі Києва із заявами про те, що під ранок до їхньої кімнати в готелі «Коростень», де вони тимчасово проживали, зайшли двоє невідомих і, застосувавши фізичне насильство та погрожуючи ножем, заволоділи ноутбуком, цифровим фотоапаратом, двома мобільними телефонами, золотим ланцюжком, обручкою та грошима в сумі 300 гривень. Вкрадено загалом усього майже на 10 тисяч гривень. Оперативники «по гарячих слідах» за підозрою у скоєнні розбійного нападу затримали двох раніше судимих місцевих жителів, 37 та 40 років, у яких викрадене частково вилучено. 20 серпня працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю під час перевірки магазину, розташованого в одному з населених пунктів Ємільчинського району, виявили 20 пляшок горілки з ознаками фальсифікації. Ще 18 пляшок недоброякісних горілчаних виробів правоохоронці вилучили в одному з магазинів Овруцького району. Всю продукцію направлено на дослідження Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС.
21 серпня до Корольовського райвідділу міліції звернувся 32-річний житель обласного центру і повідомив, що 20-21 серпня зі складського приміщення одного з міських підприємств невідомі викрали побутові товари на суму понад 9 тисяч гривень. Працівники міліції встановили, що злочин скоїли пакувальники цього ж підприємства, у яких викрадене вилучено, — повідомила інспектор ВЗГ УМВС в області Анастасія Лещенко.
ЗАХМЕЛІЛИ ВІД... ВЛАДИ?
За повідомленням прес-групи УСБУ в області, співробітники Служби безпеки України викрили факти безпідставної компенсації з Державного бюджету близько 3,5 млн. гривень ряду сільгосппідприємств.
Користуючись тим, що, згідно з програмою підтримки хмелярської галузі, держава відшкодовує сільгосппідприємствам-виробникам хмелю затрати на його вирощування, знайшлися бажаючі нагріти на цьому руки. Службовці однієї з райдержадміністрацій області, які входять до складу районної комісії з розгляду заяв та документів господарників для компенсації фактичних витрат у хмелярстві, всупереч встановленим правилам, запровадили свій власний порядок. Засідання комісії вони не проводили, зате протоколи складали, вносячи в них завідомо недостовірні відомості.
Після цього ухвалювали незаконні рішення про надання окремим господарствам району компенсації. Унаслідок отаких викрутасів протягом травня — грудня 2007 року та лютого — березня 2008 року державі було завдано збитків на загальну суму близько 3,5 мільйона гривень.
«Житомирщина»

ЗВАЛИВСЯ ЗІ СКЕЛІ,
що над Тетеревом, 50-річний житомирянин. Перегрівся на сонці та ще й трохи хильнув. Ось і одержав травми спини, з якими доставлений «швидкою» до стаціонару.
ЗАТРИМАЛИ З «ТРАМАДОЛОМ»
жителя смт.Гуйва Житомирського району. Правоохоронці вилучили в нього близько 160 пігулок препарату, які зберігав не для власного вживання.
ЗЛОДІЇ ДРІБНИЧКАМИ НЕ ЗАЙМАЛИСЯ,
а відразу викрали металевий сейф із офісу одного з ТОВ, що в Новограді-Волинському. А в «скриньці» знаходилися 10 тисяч гривень. Міліція шукає грабіжників.
ПАСАЖИР ЗРОБИВ ЗАУВАЖЕННЯ
молодику, який у тролейбусі брутально лаявся. І той пирснув йому в обличчя з балончика якоюсь речовиною. Потерпілого з опіком очей направлено до обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського.
ЖЕРТВОЮ «БОЛГАРКИ»,
тобто пилки, став 32-річний мешканець обласного центру. Невміння поводитися з інструментом призвело до ампутації пальця правої ноги.
ПІД ЧАС ОПЕРАЦІЇ «МЕТАЛ»
правоохоронці зупинили в селищі Червоному Андрушівського району автомобіль «Москвич-412», яким керував 18-річний мешканець. У причепі знаходилося 350 кілограмів брухту чорного металу, який юнак перевозив без відповідних документів. А в с.Старому Любарі міліціонери виявили в автомобілі МАЗ-500, що належав жителю Хмельницької області, 5 тонн брухту — також без належних документів.