ФУТБОЛЬНИЙ ТУРНІР ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

У нинішньому турнірі, присвяченому 17-й річниці з дня проголошення незалежності України, стартувало чотири колективи, з яких два представляли виробничі спортивні футбольні клуби, по одній команді було з інженерної в/ч та з ДЮКФП. Дещо пізніше заявилася ще одна збірна, складена з ветеранів міського футболу.
Я дуже вдячний директору лісмисгоспу С.А.Нусбауму, директору фірми «Дереволад» М.О.Кузнецю, які підтримали футбольні команди своїх підприємств, придбали необхідний інвентар, адже у складі цих збірних виступали гравці, котрі працюють на даних підприємствах. Дещо простіше було організувати команди військовикам, керівникам гуртків ДЮКФП та футбольним ветеранам.
Турнір був проведений за коловою системою, а у головному матчі у боротьбі за кубок встановлений мером міста М.П.Боровцем зійшлися ФК «Дереволад» та «Ветерани 90-х років».
Початок фінального матчу розпочався обопільними атаками. Небезпечно пробив зі штрафного Андрій Диняк, однак кіпер «Дереволаду» зіграв надійно. У свою чергу атакуючі потуги дереволадівців були більш вдалими. Після кутового удару та кількох рикошетів від ніг захисників невідпорно пробив по воротах Олександр Макарчук. Незабаром нападник цієї команди вийшов один за одним з воротарем ветеранів Геннадієм Челядіним, однак воротар відвів загрозу від власних воріт. Ветерани мали певну перевагу у технічній майстерності, шанси зрівняти рахунок не використали знову Андрій Диняк, який з 5-ти метрів пробив над поперечкою, Руслан Скидан примудрився послати м’яч в руки голкіперу. Більш молода за віком команда не змагалася в технічних показниках, а більш грала у швидкісний футбол, нагородою за це стали голи Сергія Калінського та Василя Стрижана. В обох випадках атаки, що провели до взяття воріт розпочинав Тимофій Диняк.
Тренер ветеранів Віктор Гриценко провів ряд замін, однак і вони не допомогли. Цього вечора перспективну молодь зупинити було неможливо. Свої шанси для взяття воріт ветеранів використали Олександр Марчук, який продемонстрував досить високу індивідуальну майстерність, як при грі ногами, коли забивав 5 гол, так і при грі головою, забиваючи шостий гол. Досвідчені гравці 90-х мали шанс скоротити рахунок, розмочити сухий рахунок при пробитті «пенальті», однак Андрій Лось, який його пробивав, попав прямо в руки голкіпера Олексія Романюка.
А завершальний гол у матчі і свій третій у цій грі забив Василь Стрижак. М.П.Боровець вручив капітану ФК «Дереволад» перехідний кубок та грошову премію у 1000 гривень, капітан ветеранів отримав диплом та премію у 500 гривень. Гравці, визнані кращими, в номінаціях, а це: воротар — Геннадій Челядін, захисник — Сергій Коряка, півзахисник — Андрій Лось, нападник — Василь Стрижак, нагороджені пам’ятними призами. Відмінну ініціативу проявив директор підприємства «Дереволад» Микола Олександрович Кузнець, який зробив подарунок — комплект дитячої футбольної форми від команди переможців для юних гравців дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки — футбольного майбутнього Новограда-Волинського. Ініціатива, яка варта наслідування і не тільки для юних футболістів, а й для всіх інших видів спортивних ігор.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ