МІЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА БРАКОНЬЄРІВ

МІЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА БРАКОНЬЄРІВ

На знімку: ось один із видів, так званих, «драчів», перероблених із блешен, якими браконьєри із зимувальних ям виймають сонну рибуОстаннім часом браконьєри підводного лову і справді почуваються на річках привільно. Не лякають їх ні заборони, про які пишуть місцеві засоби інформації, ні рибоохорона, ніщо! Йдуть на кригу й думають, що їх обмине покарання. Та ось зовсім не так.
14 січня до Новоград-Волинського міського відділу міліції зателефонував місцевий житель і повідомив, що на ямі, поблизу Водоканалу, двоє браконьєрів займаються підводним ловом, використовуючи заборонені снасті, котрі в народі називають «драчами».
На місце події виїхав наряд міліції (Володимир Близнюк, дільничний інспектор, та Дмитро Василюк, начальник дозвільної системи).
Побачивши правоохоронців, один із браконьєрів намагався утекти, та дарма: він, як і другий порушник рибальської ловлі, були затримані і доставлені до відділку. Поводили себе сміло і висловлювали претензії, мовляв, що ми такого накоїли?
— По-перше, ловили на зимувальних рибних ямах; по-друге, використовували для цього заборонені снасті, — пояснили їм.
Проте, вони на цьому не заспокоїлися:
— А чому ви не ловите тих, хто сіті ставить?
— За них не хвилюйтеся. І вони незабаром потраплять сюди.
Затримані дещо заспокоїлися, а потім ще дужче почали дивуватися, коли міліціянти почали складати на них протоколи. І вони навіть і гадки не мали, що за таку «дрібничку» справу на них буде передано до суду.
Насправді ж, це — не «дрібничка». Своїми діями браконьєри підводного лову завдають державі значних збитків, витягаючи з дна рибу з ікрою, катастрофічно зменшуючи популяцію рибних запасів.
На затриманих порушників, котрі є мешканцями нашого міста, очікує рішення суду. В браконьєрів також були вилучені заборонені засоби лову — пристосовані для цього вудки та перероблені з блешень «драчі», на що чоловіки неабияк обурилися:
— Вони ж грошей коштують!..
Та ось забули браконьєри, скільки цими ж вудками вони знищили сомів та коропів?
Щоправда, риби того дня у них не виявилося. Та це не дивує. Браконьєри навчилися спійману рибу швидко маскувати в кущах.
Але, скільки ниточці не витися…
Радує той факт, що міліція виконала свою обіцянку і почала реагувати на подібні дзвінки людей щодо проявів браконьєрства. Адже тільки спільними зусиллями можна зупинити хаос на наших річках.
Микола МАРУСЯК
Фото Віктора ТИМОЩУКА