ПЕРШИЙ СТАРТ – ПОЛОВИНА З МЕДАЛЯМИ

ПЕРШИЙ СТАРТ – ПОЛОВИНА З МЕДАЛЯМИ

П’ятою спартакіадою України під назвою «Юний спартаківець» стартував новий сезон для спортсменів, які займаються вільною боротьбою. 18-20 вересня у Скадовську (Херсонська область) змагалися юні борці 1993-95 років народження. Збірна Житомирської області у складі 7 юнаків та 7 дівчат майже на сто відсотків була укомплектована вихованцями новоград-волинської школи вільної боротьби. Із 14 збірників лише одна дівчина представляла місто Коростень. Тому й супроводжували на турнір обласну команду тренери з Новограда-Волинського — Юрій Мірзабекян та Олександр Гуцан.
Після завершення турніру тренерський штаб проаналізував здобуті результати. Підсумки змагань для нашої команди, на думку Юрія Мірзабекяна, є вдалими. Навіть, незважаючи на некваліфіковане суддівство впродовж усього турніру, збірна Житомирської області виборола 8 медалей. Цілком пристойний результат, як для дебютних у сезоні стартів.
Перемогою у своїх категоріях завершили турнір Данило Мірошников (вихованець Анатолія Ясиневича) і Наталія Іскоростенська (м.Коростень, тренер Олександр Гулаков). Другі місця в активі Олени Мірзоєвої (тренер Олександр Гуцан) та Тетяни Лавренчук (тренер Сергій Мельник). «Бронзовими» призерами стали Денис Сушко, Наталія Перепьолкіна (тренер Сергій Мельник), Рустам Котляренко, Марія Саргсян (тренер Юрій Мірзабекян). Не в останню чергу, «завдяки» суддям, за крок від п’єдесталу завершила змагання Олександра Ємельянова. Вона посіла п’яте місце.
Дана спартакіада розглядалася тренерами винятково як перший етап підготовки спортсменів цих вікових груп до чемпіонату України, успішний виступ на якому дозволить поборотися за путівку на чемпіонат Європи. Щоправда, підсумковий відбір відбудеться ще не скоро — аж у травні. А поки що борці наполегливо готуються до другого етапу — першості України, що пройде у жовтні в місті Хмельницькому. Юрій Мірзабекян розповів, що тренерський штаб небезпідставно розраховує на декілька перших місць від своїх вихованців. Зрештою, вже змагання у Хмельницькому певною мірою покажуть, хто з наших молодих борців реально зможе претендувати на право бути включеним до національної збірної України.
Тим часом тривають наполегливі тренування борців інших вікових груп. Спортсмени готуються до всеукраїнських і міжнародних змагань та до континентальної першості. Перші офіційні старти розпочнуться вже на початку жовтня.
Олег БРЮХАНОВ