2 ТА 9 КВІТНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРОБНЕ ТЕСТУВАННЯ ДЛЯ УЧАСНИКІВ ЗНО 2011 РОКУ

2 і 9 квітня в Україні відбуватиметься пробне тестування зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Пробне зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень — це добровільне тестування осіб, мають намір вступати до вищих навчальних закладів. У місті Новограді-Волинському до участі у пробному тестуванні зареєструвалося 76 осіб, 17% від загальної кількості учасників ЗНО-2011. Пробне тестування буде проводитись тільки для осіб, котрі зареєструвались для його проходження у грудні минулого року та здійснили відповідну оплату.
Головна мета проведення пробного тестування — відтворення умов та технології проведення ЗНО-2011 для психологічної підготовки майбутніх абітурієнтів до участі у процедурі оцінювання знань за тестовими технологіями.
Пробне тестування — це можливість взяти участь у процедурі, яка буде такою ж, як під час основного тестування у червні. Процедура тестування буде максимально наближена до ЗНО. Однак, у кінці тестування учасник отримає бланк з відповідями.
Особи, зареєстровані на пробне тестування, зможуть скласти пробні тести з двох предметів. Якщо учасник з поважних причин не зможе прийти на пункт тестування, то він може протягом трьох днів забрати свій зошит із завданнями та бланк з правильними відповідями.
У нашому місті пункт пробного тестування — навчально-виховний комплекс «Гімназія імені Лесі Українки — школа І ступеня» (вул.Косачів, 5).
2 квітня відбуватиметься пробне тестування з української мови та літератури, біології, фізики, іноземних мов. 9 квітня — з історії України, математики, хімії, географії.
На пункт тестування потрібно прийти із запрошенням, яке самостійно треба видрукувати з персональної сторінки на сайті центру оцінювання якості освіти. Крім того, обов’язковим є документ, що посвідчує особу, — паспорт або свідоцтво про народження, яке треба підкріпити довідкою зі школи з фотокарткою, і, звісно, квитанція про оплату пробного тестування.
П.ЛІНЕВИЧ, завідувач інформаційно-методичного центру