4:1 – НА ЗАВЕРШЕННЯ СЕЗОНУ

4:1 – НА ЗАВЕРШЕННЯ СЕЗОНУ

\"4:1

Легко та невимушено провели свій останній матч сезону 2008 року на «рідному» полі гравці ФК «Звягель-750». До цього спонукали їх численні уболівальники, котрі цього сонячного дня зібрались на трибунах стадіону «Авангард», незважаючи на перенос початку гри на 14 годину. Особливо не напружував звягельчан цього дня і суперник — житомирський «Дорожник», який розташувався в турнірній таблиці на шостому рядку і навряд чи міг претендувати на призові місця цього чемпіонату Житомирщини. Матч ФК «Звягель-750» розпочав своїм найсильнішим на даний час складом: голкіпер — Максим Дубров; захисники — Руслан Соболевський, Віталій Ванжура, Ігор Вакуленко; лінія півзахисту та нападу — Дмитро Горбаченко (капітан команди), Роман Весельський, Ігор Ковальчук, Дмитро Ржондковський, Олександр Герасименко, Михайло Войтович, Ярослав Корнійчук. І хоча був відсутній духовий оркестр, його з успіхом замінили голосові зв’язки членів фан-клубу уболівальників.
Хвилинна стрілка ще не зробила повний оборот, як господарі мали шанс відкрити рахунок: двоходівка Михайло Войтович-Ярослав Корнійчук — завершилась невлучним ударом останнього. Однак це не засмутило звягельчан, які продовжували свої численні атаки. Після швидкої комбінації у виконанні нашого капітана та Романа Весельського рахунок було відкрито після удару Романа. Минуло зовсім мало часу, як Олександр Герасименко провів другий гол у ворота «Дорожника», скориставшись неузгодженими діями голкіпера та захисників гостей.
\"4:1Темп гри дещо спав, і цим спробували скористатися житомиряни, їх нападник сильно та влучно послав зльоту м’яч під поперечину. Однак Максим Дубров відвів м’яч на кутовий. Однак гол гравці ФК «Дорожник» все ж забили з одинадцятиметрової позначки. Пенальті було призначено після порушення правил нашим центральним захисником, який затримав нападника рукою у власному карному майданчику. Пенальті було виконано майстерно, воротар у стрибку ловить «повітря» в одному нижньому куті, а шкіряна куля влітає в інший кут.
До завершення першого тайму обидві команди демонстрували відкритий футбол з великою кількістю ударів по воротах, особливо це виходило у звягельчан. Реальні моменти мали Дмитро Горбаченко та Ярослав Корнійчук, однак м’яч оминав ворота або виручав голкіпер.
У другому таймі тренер новоград-волинської команди провів ряд замін, які підвищили атакуючий потенціал третіх призерів чемпіонату. Відмінний дриблінг на великій швидкості продемонстрував наш капітан, який завершив свій слалом третім голом. Не залишилися в боргу і житомиряни, котрі ледь не використали вдалу подачу кутового удару. М’яч, що вже перелетів руки нашого воротаря, виніс з лінії воріт Ігор Вакуленко. Ще більше додало азарту нашим гравцям повідомлення про присутність на матчі голови РДА М.О.Іванюка, котрий доклав багато зусиль, щоб команда грала на високому рівні.
А автором четвертого і останнього голу на власному полі у складі «Звягель-750» став Юрій Перін, який, вийшовши на заміну, вдало використав вихід сам на сам з воротарем ФК «Дорожник».
\"4:1Фінальний свисток рефері гри зафіксував впевнену перемогу наших земляків з рахунком 4:1.
Тепер команду та уболівальників очікуватимуть гравці та уболівальники з Малина. Адже саме там буде зіграно останній матч чемпіонату області сезону 2008. Результат цього матчу вже не вплине на підсумкове місце ФК «Звягель-750», однак може мати неабияке значення для турнірного становища команди «Металург», яка у боротьбі за перше місце веде боротьбу з командою «Хіммаш» з м. Коростень.
Після завершення гри у Новограді-Волинському інтерв’ю погодився дати суддя в полі Віталій Невинний, якому досить часто доводилось обслуговувати ігри з участю звягельчан.
— У цьому сезоні мені доводилося сім разів обслуговувати матчі з участю гравців ФК «Звягель-750» і хочу відзначити, що рівень технічної та тактичної підготовки гравців зростав практично у кожному матчі. Гравці демонстрували колективний футбол, чудове взаєморозуміння на полі, а першу скрипку у складі команди безумовно відігравав її капітан Дмитро Горбаченко. Я думаю, що від гравця такого рівня не відмовилися б і клуби, які грають у другій та першій лізі. Особливо мені сподобалося, що до утримання такої самобутньої команди долучилися районна та міська влада, чисельні спонсори. Такого не видно навіть в обласному центрі. Бажаю вдалих матчів і надалі.
Однак сезон іграми чемпіонату ще не завершується. Як повідомив голова ради засновників клубу В.В.Гордійчук, обласна федерація футболу прийняла рішення про проведення кубкового турніру, в якій гратимуть команди вищої та першої ліг обласного рівня.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ
Фото Віктора ТИМОЩУКА