ДИСКВАЛІФІКАЦІЇ НЕ БУЛО. ЗНЯЛИСЯ ЗА ВЛАСНИМ БАЖАННЯМ

Керівництво новоград-волинського футбольного клубу «Авангард» емоційно відреагувало на інформацію у минулому номері «ЗІ» про відсторонення клубу від подальшої участі в поточному чемпіонаті України серед аматорів. Самого факту зняття з турніру не заперечували, однак наголошували, що дискваліфікації не було.
Як пояснив пізніше начальник відділу з питань розвитку фізичної культури і спорту міської ради Володимир Гамма, керівником клубу Віталієм Зіновійовичем Гриценком був написаний лист до Асоціації аматорського футболу України з проханням не проводити два останні матчі групового турніру за участю ФК «Авангард». Обидві гри мали відбутися на виїзді, і вони вже нічого не вирішували для новоградців. Тож, щоб уникнути фінансових витрат і зберегти кошти, яких і так обмаль, на участь у чемпіонаті області, було прийнято таке рішення.
Тим часом у першості Житомирщини після двох стартових перемог «Авангард» зазнав першої поразки. На жаль, розгромної — 0:4. Сталося це у виїзній грі проти ФК «Бараші» з Ємільчинського району. Пропустивши у кожному з таймів по два голи, новоград-волинці не змогли запропонувати чогось неординарного обороні суперників. Втім, попри таке відчутне «відро холодної води», «Авангард» суттєво від лідерів не відстав. У наших — 3 гри і 6 очок. У команд, що перебувають на першому й другому місцях, — по 12 очок після п’яти проведених матчів. Тобто, шанси догнати є.
Тривають дискусії щодо того, який клуб у подальшому представлятиме Новоград-Волинський на футбольних полях області й України. Підтримати більш відомий бренд «Звягель-750» чи створений у цьому сезоні «Аванград» — ось у чому суть питання. Наразі щодо цього відбуваються емоційні обговорення.
Олег БРЮХАНОВ