АНАСТАСІЯ ВАНЖУРА ПІДТВЕРДЖУЄ СВОЄ ЛІДЕРСТВО

АНАСТАСІЯ ВАНЖУРА ПІДТВЕРДЖУЄ СВОЄ ЛІДЕРСТВО

Одна з кращих спортсменок нинішнього покоління клубу карате-до «Січ» Анастасія Ванжура вкотре підтвердила реноме одного з лідерів серед дівчат-каратистів вікової групи 16-17 років. На представницькому міжнародному турнірі, що відбувся 18-19 червня у столиці Австрії Відні, Настя впевнено пройшла шлях до фіналу і перемогла у вирішальному поєдинку.
Як розповів кореспонденту «ЗІ» один із тренерів новоград-волинського клубу карате-до «Січ» Вадим Рибачок, у турнірі взяли участь спортсмени з 19 країн (45 клубів), загалом — близько тисячі учасників. Анастасія Ванжура цього разу вирушила на змагання разом із командою львівського клубу «Юніон», в якому нині тренується колишній одноклубник Насті Андрій Хромушин, котрий після закінчення школи вступив на навчання до Львова.
Найскладніший для Насті поєдинок на цих змаганнях, як не дивно, припав на перше коло. Звягельчанка не без труднощів здолала однолітку з Німеччини (2:0). Наступна суперниця — представниця Латвії — поступилася вихованці новоград-волинської школи карате-до вже з рахунком 4:1. А в бою за вихід до фіналу Ванжура зі значною перевагою (8:0) відправила «відпочивати» каратистку з країни-господаря турніру.
Переможну ходу Анастасії Ванжури, вочевидь, було вже не спинити. Фінал проти спортсменки зі Швейцарії завершився перемогою українки — 5:1.
Колишній «січовець» Андрій Хромушин (категорія 16-17 років, до 68 кг) до боїв, у яких розігрувалися призові місця, не дістався. Юнак переміг у двох поєдинках на початкових стадіях, проте капітулював у третьому колі. Щоправда, поступився із різницею лише в один бал.
Олег БРЮХАНОВ