БЕРЕЖІТЬСЯ МОТОКРАДІЇВ

Міські вулиці та шосе за їх межами заполонили мотоцикли та мопеди іноземного виробництва, які в народі називають скутерами. Цей досить зручний транспортний засіб користується неабиякою популярністю, особливо серед молоді.
Про переваги мототранспорту можна говорити багато, а ось його недоліки скоріше стосуються самих власників, оскільки безпосередньо залежать від їх уважності, обережності, вміння керувати транспортним засобом, знання та дотримання водіями Правил дорожнього руху.
Як зазначають правоохоронці, сьогодні актуальними питаннями, що стосуються водіїв мопедів і мотоциклів, залишаються дорожньо-транспортні пригоди з їх вини або за їхньою участю, а також крадіжки мототранспорту, що був залишений господарями без нагляду.
Вже з початку поточного року на території області зареєстровано 4 дорожньо-транспортні пригоди з вини водіїв мопедів та мотоциклів, у яких З людей загинуло, ще двоє отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.
Трагічно закінчилася нічна поїздка на мопеді «Мустанг» для 19-річного жителя с.Садки Житомирського району. Близько опівночі 10 квітня хлопець виїхав з власного села і направлявся вбік Новограда-Волинського. Проте, певно, на заваді йому стала ділянка узбіччя, де була припаркована фура. Своєчасно не справившись із керуванням, молодик влетів у напівпричіп вантажівки. На жаль, отримані внаслідок пригоди тілесні ушкодження, виявилися несумісними з життям молодої людини.
Аналіз пригод свідчить про те, що найбільш несприятливим є період із середини до кінця тижня (тобто з середи по неділю), а пік приходиться на період з 13 години дня до опівночі.
* * *

До Бердичівського міськвідділу міліції звернулися двоє жителів с.Слободище. Селяни повідомили правоохоронців про зникнення з їхніх домоволодінь мотоциклів. Транспортні засоби було викрадено невідомим майже одночасно в один і той же день. В одного з чоловіків мотоцикл зник просто з подвір'я, де господар зазвичай залишав його без нагляду. В іншого — із незачиненого гаража.
Працівники ДАІ спільно з дільничним інспектором міліції затримали викрадачів, якими виявилися місцеві молодики 18-ти та 19-ти років. Викрадені мотоцикли були у них вилучені та благополучно повернуті господарям.
О.ДЕМ'ЯНЧУК, в.о. начальника Новоград-Волинського ВДАІ, капітан міліції