ФІАСКО В МАЛИНІ, АБО ПРОЩАВАЙ, «БРОНЗО»

Останню гру чемпіонату області з футболу сезону-2008 ФК «Звягель-750» проводив на виїзді в м.Малин. Цей поєдинок практично нічого не важив для господарів, які вже забезпечили собі перемогу в нинішньому сезоні, однак був досить важливим для підсумкового місця для наших земляків. Це з’ясувалося після детального вивчення положення про визначення призерів змагань — визначальну роль грала загальна кількість перемог, отриманих впродовж усього чемпіонату. Цей показник був кращим у ФК «Легіон», якого звягельська команда впродовж сезону двічі перемагала. Матч проти «Металурга» новоград-волинська команда розпочала в атакуючому плані, де всі думки були направлені на взяття чужих воріт. Однак цим задумам не вдалося, на жаль, здійснитися.
Провівши декілька швидких атак, які завершилися ударами в сторону воріт, гравці «Звягеля-750» наразилися на блискавичні контратаки у виконанні металургівців. Півзахисники нашої команди не встигали за своїми прудкими візаві, а захисники цього разу не відрізнялися надійною грою, не встигаючи завадити нападникам прийняти та обробити м’яч. Це дорого коштувало команді. Перший гол був забитий у ворота Максима Дуброва після несильного удару з льоту — м’яч потрапив у ворота в районі «дев’ятки». Голкіпер не дотягнувся до м’яча. Через декілька хвилин був пропущений ще один гол, його зрізав у власні ворота Віталій Ванжура.
Ці два «швидких» гола вкінець розладили гру в захисті, необов’язкове порушення правил у власному карному майданчику Ігорем Вакуленком — рефері показав на 11-метрову позначку, таким чином рахунок зріс до загрозливого 3:0. Після перерви були проведені заміни, особливо підсилили гру дії Романа Весельського та Дмитра Ржондковського на флангах у півзахисті. Хороші моменти не були реалізовані Ігорем Ковальчуком — вдало зіграв голкіпер малинців. Знову спрацювало старе правило «не забиваєш ти — забивають тобі». Після цього був пропущений четвертий м’яч і знову ж таки у контратаці. Щоправда Дмитру Горбаченку все ж вдалося розпечатати «сухий» рахунок. Реальну можливість провести другий гол у ворота господарів вкрав у звягельчан суддя у полі. Перериваючи гостру передачу у напрямку Ярослава Корнійчука голкіпер ФК «Малин», вийшовши з воріт метрів на 20, зіграв руками, однак шкіряна куля продовжила свій політ у напрямку нашого форварда, перед яким були лише порожні ворота. Ярослав вже був готовий до удару, однак його намагання обірвав свисток судді. Голкіпер отримав «червону» картку, — його футболку одягнув польовий гравець, гості пробили штрафний удар, який втім не досяг мети, ця невдача вкінець обеззброїла психологічно претендентів на призове місце, які під завісу зустрічі пропустили п’ятий гол.
Такого фіаско та ще й з таким рахунком ніхто не чекав. Ця поразка залишила команду на четвертій сходинці турнірної таблиці. Чемпіонами стали малинці, випередивши команду «Хіммаш», яка стала другою, та «Легіон», який замкнув трійку призерів. Детальний аналіз виступу колективу в чемпіонаті буде проведений дещо пізніше.
А футбольні поєдинки обласного рівня будуть продовжені іграми на кубок, встановлений обласною федерацією футболу, до яких було заявлено шість збірних, які виборюватимуть право грати у фінальному поєдинку іграми на попередньому етапі у двох підгрупах. Уболівальників ФК «Звягель-750» запрошуємо подивитися поєдинок кубкового турніру, що запланований на суботу 18 жовтня, о 14 годині. В гості до звягельчан прибудуть гравці «Арсеналу» з м.Бердичів.
Зустрінемося на футболі.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ