40 МЕДАЛЕЙ НА ЧОТИРЬОХ! А ВАМ ТАК СЛАБО?

40 МЕДАЛЕЙ НА ЧОТИРЬОХ! А ВАМ ТАК СЛАБО?

40 медалей і відзнак привезли новоград-волинські силачі — Олександр Дідовець, Костянтин Сєряков, Валерій Постиженко і Олег Мороз — із чемпіонату світу і Європи з гирьового спорту, що пройшов із 9 по 12 жовтня в російському місті Архангельськ.
Рекордну кількість медалей вдалося завоювати завдяки вдалим виступам ледь не у кожній номінації — поштовху й ривку гир, за сумою балів у цих двох вправах, довгому циклу, інших видах змагань. У підсумку на рахунку Олександра Дідовця й Олега Мороза — по одинадцять медалей, у Валерія Постиженка й Костянтина Сєрякова — по дев’ять. Відтепер Костянтин Сєряков став восьмиразовим чемпіоном світу з гирьового спорту, Олександр Дідовець в активі має шість перемог на такого рівня змаганнях. Вперше звання чемпіону світу з гирьового спорту (в довгому циклі) здобув Олег Мороз.
Не підвели й інші члени збірної України — команда нашої країни стала переможцем чоловічої естафети з гирьового спорту. Це дещо новий для цього виду спорту різновид змагань: із команди обирали по одному найсильнішому спортсмену з кожної вікової групи, на виконання вправи (поштовх гир) кожному учаснику відводилося 2 хвилини. А команду-переможницю визначали, підрахувавши загальну суму балів. Українці, на всіх виконавши 393 підйоми гир, випередили в цій номінації своїх традиційних суперників — росіян, які стали другими.
А загалом цей чемпіонат світу і Європи, що проводився під егідою всесвітньої конфедерації гирьового спорту, став одним із найбільш представницьких — на змагання прибули 370 учасників із 15 країн. До традиційно сильних у гирьовому спорті слов’ян і прибалтів, долучилися представники таких країн як Нігерія, Чилі, Еквадор, Китай і Японія.
До Архангельська — не близька дорога. Тому гирьовики Новограда-Волинського висловлюють щиру вдячність місцевим спонсорам. Саме завдячуючи їхній допомозі звягельські спортсмени отримали нагоду взяти участь у звітному чемпіонаті світу.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА