ПЕРШИЙ КРОК ДО ПАРИЖА ЗРОБЛЕНО

Кубок України з карате-до, що пройшов у Львові 18-19 жовтня, став першим відбірним етапом на чемпіонат Європи серед юніорів і кадетів, що відбудеться у Парижі наприкінці січня-початку лютого наступного року. Новоград-волинський клуб карате-до «Січ» делегував на ці змагання п’ятьох спортсменів — Андрія Хромушина, Вікторію Верхоланцеву, Сніжану Кубицьку, Наталію Ворончук та Вадима Пірожніка.
Після повернення із турніру тренер новоград-волинської команди Вадим Рибачок розповів про здобуті результати. Важливий крок на шляху до збірної України зробили двоє новоград-волинців, які стали переможцями у своїх категоріях. Перше місце у віковій категорії 14-15 років здобув Андрій Хромушин. У категорії 16-17 років не було рівних Вікторії Верхоланцевій. До трійки призерів також потрапила Сніжана Кубицька (третє місце), проте при відборі до збірної особливої ваги набуває лише перемога в категорії.
Утім, варто відзначити, що локальна невдача на одному із відбірних етапів ще не позбавляє спортсмена шансів поборотися за право бути включеним до збірної — свою перевагу над конкурентами можна спробувати довести на другому етапі. Наступне випробування чекає на каратистів за два місяці у Житомирі. Саме там заплановано провести бої другого відбірного етапу.
Олег БРЮХАНОВ