ЕФЕКТИВНИЙ ДОСВІД СПІВПРАЦІ ОРГАНІВ ВЛАДИ, ГРОМАДИ ТА МІЛІЦІЇ У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ ВИВЧАЛИ КЕРІВНИКИ МІЛІЦІЇ ЖИТОМИРЩИНИ

ЕФЕКТИВНИЙ ДОСВІД СПІВПРАЦІ ОРГАНІВ ВЛАДИ, ГРОМАДИ ТА МІЛІЦІЇ У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ ВИВЧАЛИ КЕРІВНИКИ МІЛІЦІЇ ЖИТОМИРЩИНИ

Виїзні семінар-наради за участі не лише керівників галузевих служб та територіальних підрозділів органів внутрішніх справ, а й представників органів влади та місцевого самоврядування, започатковано в обласному управлінні МВС України в Житомирській області.

Перша така зустріч відбулася на базі Новоград-Волинського міськвідділу, а план її роботи передбачав як теоретичні, так і практичні аспекти.
Про вже напрацьований досвід взаємодії присутнім у залі розповіли мер Новограда-Волинського Володимир Загривий, голови райдержадміністрації та районної ради, відповідно Сергій Лавренюк та Франц Весельський. Кожен із них навів позитивні приклади співпраці, які сприяють вирішенню проблем громади: чи то функціонування добровільного формування «Дружинник» за кошти місцевого бюджету, чи то встановлення камер відеоспостереження у рамках реалізації проекту «Безпечне місто», чи то участь представників органів внутрішніх справ для вирішення проблем людей на засіданнях виконкому міськради, колегії райдержадміністрації чи зборах територіальних громад селищних та сільських рад.
В усіх випадках налагодженої роботи йдеться про забезпечення належної охорони громадського порядку та дотримання прав і свобод громадян. Розуміння того, що це спільна справа органів влади, місцевого самоврядування та міліції — перший крок до успішної взаємодії.
Продовжуючи цю думку, новий керівник УМВС України в Житомирській області Олександр Просолов ознайомив присутніх із зверненням міністра внутрішніх справ Віталія Юрійовича Захарченка та колегії МВС до особового складу міліції, де чітко визначено пріоритети в роботі.
— Принцип «Людина — понад усе» має не просто декларуватись, а практично втілюватись у життя в кожному населеному пункті. Міліція Житомирщини спрямовує свою роботу на реальну допомогу всім, хто звертається до неї, аби кожен із вас це усвідомив та доніс у своїх колективах до працівників. Для того ми сьогодні і зібралися, — наголосив Олександр Анатолійович.
У другій частині семінар-нарада була спрямована на надання керівникам територіальних підрозділів необхідних знань для практичної діяльності, адже в умовах сьогодення очільник підрозділу має бути і господарем, і організатором, і, безперечно, професіоналом міліцейської служби в усіх її аспектах — оперативному, профілактичному, слідчому і т.д.
З огляду на це, одним із позитивних прикладів і є Новоград-Волинський міськвідділ. Під час зустрічі учасники мали змогу ознайомитись із його матеріально-технічною базою та створеними умовами праці. Начальник міськвідділу Віктор Прилипко розповів колегам про організацію діяльності, зокрема, чергової частини та поділився власними методами та принципами побудови результативної роботи на користь громадян.
Алла ВАЩЕНКО, СЗГ УМВС України в Житомирській області