ХРОНИКА 45/2008

НЕПОВНОЛІТНІХ ЗЛОЧИНЦІВ ЗАТРИМАВ ПАТРУЛЬ
Протягом двох днів від рук трьох неповнолітніх постраждали четверо жителів нашого міста. Підлітки скоїли два розбійницькі напади та грабежі.
Жертвами підлітків стали дві жінки та двоє чоловіків. Як розповідають підлітки, яких затримали працівники патрульної служби, вони не хотіли завдати шкоди, їм потрібні були лише гроші. Але зухвалості парубкам додавала оковита. Нападаючи на жінок, грабіжники відбирали у них сумочки, а коли ті намагалися опиратися, отримували стусанів. В однієї з потерпілої зловмисники поцупили майже тисячу гривень та мобільний телефон, в іншої – крім вмісту сумочки, злочинці зірвали з шиї золотий ланцюжок. Найбільше, переламане ребро та інші легкі тілесні ушкодження, дісталися від трійці потерпілому, у якого хлопці знайшли лише 5 грн.
За скоєне проти них порушено кримінальну справу одразу за двома статтями: 186 «Грабіж», 187 «Розбій» КК України. Обидві статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі: від чотирьох до шести та від семи до десяти років.
ПОЦУПИВ ЗАКОНСЕРВОВАНІ ВКЛАДИ
21 жовтня до правоохоронців звернувся 69-річний житель одного із сіл району, який повідомив, що невідома особа викрала у нього гроші в сумі 3000 грн.
Дідусь розповів дільничному інспектору, що щомісяця, отримавши пенсію, потроху відкладав гроші в банку, а «сейф» з грошима ховав у комірчині серед консервації. Того дня чоловік повів коня на пасовище. Повернувшись додому, побачив, що двері до схованки відкриті. На запитання чи підозрює дідусь когось у скоєному, чоловік від розпачу розводив лише руками. А тим часом по селу пішла чутка, що внук потерпілого Іван, який ніде не працює, сам гуляє та ще й пригощає. Дізнавшись, що дідусь викликав міліцію, парубок мало не накивав п’ятами. Аби зловити хлопця, дільничному інспектору Олександру Голубу знадобилася допомога його товариша-колеги. Затриманий 23-річний Іван щиро каявся та просив вибачення у дідуся, так як добре знає, що за гратами не мед, бо провів там майже 4 роки. Проти нього порушено кримінальну справу за ст. 185 ч.3 КК України. Невдячному онукові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.
ВКРАДЕНИЙ ВИТОРГ ЗБУВАЛА У БАРІ
Із заявою про крадіжку грошей та майна 26 жовтня до міліції звернулася гр.-ка Марія, жителька райцентру.
Потерпіла працює продавцем на базарі. Сумочку, в якій знаходився недільний виторг та мобільний телефон, вартістю більше тисячі гривень, за словами Марії, вона лише на якусь мить залишила без нагляду, коли розраховувалася з людиною. Та цього вистачило спритному злодію. Потерпілій та її колегам запам’яталася дівчинка, яка неодноразово з’являлася біля палатки Марії. В поле зору працівників відділу кримінальної міліції у справах дітей, за описом, одразу потрапила 15-річна Оксана, яка вже «прославилася» за такий злочин. Вдома дівчинки не було. Знайшли Оксану в одному з місцевих закладів відпочинку, де вона «на широку ногу» гуляла разом зі своєю подругою. Оперативники вилучили у дівчини викрадений мобільний телефон та частину грошей.
А.ВЛАСЮК, помічник начальника МВ міліції, ст.л-нт міліції