ЗАГИНУЛА ДИТИНА. СЛУЖБОВА НЕДБАЛІСТЬ?..

ЗАГИНУЛА ДИТИНА. СЛУЖБОВА НЕДБАЛІСТЬ?..

\"ЗАГИНУЛА1 листопада, в районі «Болгарбуду», в електропідстанції, від високої напруги загинув 13-річний хлопець. Чутки містом поповзли різні:

  • діти грались у схованки і залізли в небезпечне приміщення;

  • підлітки заховалися, щоб покурити;

  • крали кольоровий метал...


І все ж таки: як дитина і справді могла потрапити до такого небезпечного об’єкта. За словами мешканців того району, будівництво електропідстанції завершили три місяці тому, з недоробками — залишили незагратовані вікна. Крім того, експлуатаційна організація не забезпечила приміщення замками, запобіжними табличками.
Як повідомив заступник Новоград-Волинського міжрайпрокурора С.В.Франчук, протягом 2006-2008 років жителі вулиці Толубка, де сталася трагедія, неодноразово із заявами зверталися до владних інстанцій з проханням взагалі заборонити будівництво електропідстанції на дитячому майданчику, оскільки даний об’єкт створює загрозу життю та здоров’ю дітей.
Однак у відповідь отримували відписки, що будівництво електропідстанції здійснюється згідно з Генеральним планом, а тому ніякої шкоди здоров’ю та життю не створює. Як наголосив Сергій Васильович, зараз за даним фактом проводиться перевірка, збирається потрібна документація та інформація про відповідальних осіб, які зобов’язані були забезпечувати технічний нагляд вищезгаданої електропідстанції. В кінці перевірки буде прийняте відповідне рішення.
Тож про результати слідства буде повідомлено в наступних номерах «ЗІ».
Вл.інформація
Фото Віктора ТИМОЩУКА