ВАЖКА АТЛЕТИКА: ВСЕ БЛИЖЧЕ ДО ПРИЗЕРІВ

ВАЖКА АТЛЕТИКА: ВСЕ БЛИЖЧЕ ДО ПРИЗЕРІВ

Один із наймолодших видів спорту серед тих, що розвиваються в Новограді-Волинському, — важка атлетика, щоразу покращує свої досягнення на всеукраїнських першостях. На недавньому чемпіонаті України серед дівчат 1996 р.н. і молодших, що відбувся у місті Скадовську (Херсонська область), вихованка тренера-викладача ДЮСШ Валерія Постіженка Олена Фанта посіла 6 місце. Для Житомирської області — це кращий результат за багато останніх років.
Валерій Постіженко випромінював задоволення досягнутим результатом, хоча й зізнався, що Олені не вдалося показати максимум того, на що вона здатна. «У ривку в Олени — п’ятий результат (30 кг) серед 14 учасників, хоча на тренуваннях вона виконувала цю вправу зі штангою, на 5 кілограм важчою. Так само й у поштовху. На змаганнях — 40 кг (6 місце), а розраховували на 45. Звісно, позначився фактор хвилювання, адже Олена вперше брала участь у чемпіонаті України», — розповів Валерій Постіженко, нещодавно обраний головою федерації важкої атлетики області.
Цілком ймовірно, що заняття важкою атлетикою допоможуть Олені Фанті знайти своє місце у житті, адже нині учениця Новоград-Волинської школи-інтернату поступила до Березненського спортивного ліцею. До слова, серед тих, хто відвідує секцію важкої атлетики, чимало учнів школи-інтернату. Саме тому Валерій Постіженко всіма силами вболіває за продовження ремонту у приміщеннях, що виділені міською радою під заняття цим видом спорту. Нині спортсмени тренуються у підвальному приміщенні, що знаходиться по вулиці Волі, 5, очікуючи, що з часом вдасться переїхати у більш пристосовані спортивні зали.
Зокрема, вже виділено кошти, але досі не розпочалися ремонтні роботи у приміщенні по вулиці Пушкіна, 44. За словами Постіженка, підряднику не вистачає одного з дозвільних документів. «Було б добре, якби протягом літа там вдалося щось зробити. А є ще підвальне приміщення по вул.Соборності, 7. Там, об’єднавши зусилля небайдужих до важкої атлетики, своїми силами зробили деякий ремонт. Надалі розраховуємо на владу, впливових земляків. Я особисто спілкувався з цього питання з Володимиром Литвином, який пообіцяв підтримку в розвитку важкої атлетики в Новограді-Волинському», — поділився думками тренер.
У планах — проведення в Новограді-Волинському першості області з важкої атлетики серед юнаків і дівчат віком до 15 років (вересень). За результатами змагань буде остаточно сформовано склад збірної області, що візьме участь у чемпіонаті України (жовтень). А вже в наступному році Валерій Постіженко розраховує, що його вихованці зуміють пробитися у призери чемпіонату України. Користуючись нагодою, тренер-викладач нагадує, що саме зараз триває набір до секції. Тож, хто бажає спробувати себе у важкій атлетиці, — звертайтеся до ДЮСШ (Палац культури).
Олег БРЮХАНОВ