НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКЕ УПРАВЛІННЯ ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ІНФОРМУЄ

З 17 червня 2012 року набрали чинності зміни до постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до ст.5 Закону України «Про психіатричну допомогу», якими передбачено підняття з 17.06.2012 року державної допомоги особам, які здійснюють догляд за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу. Розмір допомоги становитиме 100% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що з 1 липня складатиме 1102 грн. Розмір допомоги розраховується як різниця між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім’ї та середньомісячним сукупним доходом сім’ї за попередні шість місяців, але не може бути більше, ніж мінімальна заробітна плата, тобто 1102 грн.
Це дасть можливість забезпечити підвищення соціального рівня сімей, у яких проживають психічно хворі, та можливість повернення з будинків-інтернатів та лікувальних установ психічно хворих у родинні умови проживання.
Для порівняння слід зазначити, що до прийняття вищезазначених змін розмір допомоги по догляду за психічно хворими складав 10% від розміру мінімальної заробітної плати, а це лише 110,20 грн.
Л.ШУТОВА, начальник управління