З ТУРБОТОЮ ПРО ЗДОРОВ’Я ЗЕМЛЯКІВ

З ТУРБОТОЮ ПРО ЗДОРОВ’Я ЗЕМЛЯКІВ

Одним з пріоритетних завдань, які ставить перед собою Володимир Литвин, — це турбота про здоров’я своїх земляків. Завдяки його сприянню, вдалося чимало зробити для покращання галузі охорони здоров’я нашого міста та району. Крім того, саме з ініціативи Володимира Михайловича, 21 та 22 серпня на базі діагностичного відділення Новоград-Волинського міськрайТМО проводили прийом жителів міста та району провідні спеціалісти Київського Інституту геронтології. Столичні фахівці не просто проводили прийом, а ще й обстежували пацієнтів на високосучасному медичному обладнанні. Ми побували на цьому заході і поспілкувалися з тими, хто очікував своєї черги, аби пройти обстеження.
Олексій Андрійович ­ФЕСЕНКО:
— У мене вже давні проблеми зі здоров’ям — ще відтоді, як потрапив на мотоциклі у дорожньо-транспортну пригоду і був травмований. Це було ще у 1983 році, але отримані тоді травми дають про себе знати і сьогодні. Тому хочу проконсультуватися зі столичними фахівцями. Побувала тут і моя сестра, Алла Ігнатівна, яка залишилася дуже задоволеною увагою київських спеціалістів та їх грунтовною консультацією. Знаю, що цих спеціалістів привіз до нас Володимир Литвин, наблизивши цим рівень медичної допомоги столичного рівня до своїх земляків. Це дуже добра справа, як і все, що робить від щирого серця Володимир Михайлович для людей.
Я за Литвина завжди виступав і буду виступати. І говорю це не заради красного слівця чи тому, щоб мене надрукували у пресі, а тому, що у мене насправді така життєва позиція — як на мене, то я б його Президентом обрав, бо Володимир Михайлович вже неодноразово доводив, що є порядним, мудрим і виваженим політиком та керівником. Це ж він рятував нашу незалежну державу у найбільш критичні для неї моменти, він сьогодні стільки зробив і для своїх земляків, що навіть вже із почуття вдячності, поваги, ми маємо висловити йому 100- відсотковий вотум довіри.
Валентина Володимирівна КСЕНЧУК:
— Я дуже страждаю від шуму в голові і судомів у ногах, а тому, довідавшись про цей прийом, вирішила прийти і обов’язково проконсультуватися з лікарем, бо поїхати в Київ мені проблематично, та й хто нас там прийме на такому високому рівні? Якби не Володимир Литвин і не його ініціатива, то навряд чи коли-небудь такі спеціалісти приїхали б у регіони і приймали б нас, простих людей. Я ж на всіх виборах за нього голосувала і буду голосувати, бо знаю, що Литвин — наш, і що тільки він один щось буде робити і робить для нас. Адже якщо кого іншого взяти, то хіба ж дбатиме він про цей край, хіба болітимуть йому наші проблеми? Звісно, що ні. Приїжджають з обіцянками, або ще «обгавкають» Литвина, бо дуже їм він заважає, а за кого насправді нас, простих людей, вони мають? За тих, у кого можна купити голоси за гречку чи за пару десятків гривень, а тоді взагалі забутися, що такі є? Я думаю, що, певно, на всю Україну один Литвин такий, що до людей з відкритим серцем приїздить і насправді допомагає. Дай же йому, Боже, здоров’я і довголіття!
Федір Володимирович ЛЕВЧЕНКО, кандидат медичних наук, інститут геронтології Національної академії медичних наук:
— Зараз я приймаю пацієнтів на високосучасному обладнанні, яке дозволяє обстежити судини голови і шиї, оцінити ступінь стенозу, швидкості кровотоку, побачити наявність патологічних змін у судинах. Це потрібно для того, щоб оцінити ризик і можливість виникнення інсульту у людини. Насамперед, це необхідно людям старшого віку. Хоча, останнім часом інсульти стаються і у досить молодих людей, тому вікові категорії тут не обмежені. Виникають подібні проблеми навіть у дітей — відомі випадки, коли від перевантаження на уроках фізкультури страждали діти.
Ми приїхали сюди на прохання Володимира Михайловича Литвина, який турбується про здоров’я своїх земляків і розуміє, що далеко не всі можуть потрапити до нашого інституту на обстеження. Це дуже гарна справа, і нам за ці дні вдалося допомогти вже багатьом новоград-волинцям. Після обстеження ми пропонуємо індивідуальні схеми лікування та реабілітації, а при необхідності — госпіталізацію хворих до клініки Київського інституту геронтології.
Розмовляла Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА