До дня поезії

У день весняного рівнодення — 21 березня — відзначають всесвітній День поезії. Цього дня у Новограді-Волинському планується масштабне дійство — у четвер у Музеї-садибі родини Косачів, о 17 годині. Ідея святкування належить координатору творчої інтелігенції міста, поетесі Валентині КСЕНДЗУК, котра вирішила зібрати людей, так чи інакше пов’язаних із поезією: «Хотілося би об’єднати поетів, розповісти більше про їхню творчість і нагадати новоградцям, як багато у нас талановитих і самобутніх особистостей», — озвучила власну ініціативу Валентина Антонівна.
Вже стали традиційними творчі зустрічі обласного мистецького об’єднання імені Бориса Тена у Житомирі, куди входить понад двісті митців. Сюди з’їжджається творчий люд із різних регіонів Полісся: поети, співаки, танцюристи, художники тощо. Зустріч із новоград-волинцями запланована на 4 квітня, а представлятиме мистецьке обличчя нашого краю народний чоловічий ансамбль «Хміль».
Проблема в тому, що зазвичай такі поїздки з обмеженого міського бюджету не фінансуються, хоч і презентують місцеві таланти на загал і створюють імідж батьківщини Лесі Українки на культурних теренах. Отже, митці в черговий раз шукають кошти і розраховують на підтримку меценатів (тел. для довідок: 063-194-52-96).
Юлія КЛИМЧУК