Фінінспектори Житомирщини упродовж І кварталу 2013 року забезпечили відшкодування втрат на суму 6,5 млн.грн.

Фахівці Держфінінспекції в Житомирській області упродовж січня-березня забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів держави на суму 6,5 млн.грн. До бюджетів, бюджетних установ, організацій та підприємств (загальнодержавної та комунальної форм власності) у результаті контрольних дій упродовж звітного періоду додатково надійшло 1,9 млн.грн.
З метою забезпечення максимального відшкодування виявлених втрат державних ресурсів до порушників бюджетної дисципліни застосовано 41 фінансову санкцію у вигляді зупинення та призупинення операцій з бюджетними коштами.
Спеціалісти інспекції у звітному періоді пред’явили 15 позовів до суду на суму 13,5 млн.грн. Для посилення персональної відповідальності за порушення фінансової дисципліни 17 матеріалів контрольних заходів передано до правоохоронних органів. За результатами їх розгляду розпочато 33 досудових розслідування.
За вчинені фінансові порушення до адміністративної відповідальності упродовж І кварталу 2013 року притягнуто 167 посадових осіб, до дисциплінарної та матеріальної відповідальності — 40 осіб.
Прес-служба Держфінінспекції в Житомирській області