Паломники зі Слободи Романівської відвідали омріяний Почаїв

Паломники зі Слободи Романівської відвідали омріяний Почаїв

Паломницька подорож до Почаєва стала великою подією у житті прихожан Свято-Володимирського храму, 14 років тому збудованого у Слободі Романівській. Довгий час селяни мріяли відвідати Почаївські землі, щоб очиститися і збагатитися духовно, і ось це сталося. 44 паломники, а серед них — і вихованці сільської недільної школи — днями повернулися додому.
— Цю поїздку було заплановано задовго до її здійснення, — розповіла керівник недільної школи Наталя Кашпуренко. — Та, щоб втілити мрії у реальність, необхідні були кошти на перевезення. Звернувшись по допомогу до земляка Петра Литвина, ми були приємно вражені, як щиро він відгукнувся на наше прохання. Було виділено автобус та військового супроводжуючого для церковної громади, яка відвідала православні святині на Почаївській землі впродовж двох днів — 16 та 17 серпня. Тож хочеться подякувати Петру Михайловичу, а також батькам Литвинам, що виховали таких чуйних дітей!
Люди поклонилися святій Чудотворній іконі Почаївської Пресвятої Богородиці та преподобним мощам, скупалися у цілющому джерелі св. Анни. Ці та інші враженням називають захоплюючими митями свого візиту до Почаєва.
Настоятель Свято-Володимирського храму отець Микола перед від’їздом благословив прихожан на дорогу. Ніхто за час дороги не попросив навіть води, ніхто не скаржився на труднощі, попри те, що серед паломників були трирічні діти…
З Божою допомогою, переконана Наталя Кашпуренко, таки вдалося здійснити задумане. А ще жінка щиро радіє тому, що її вихованці з недільної школи, вивчаючи Закон Божий, стають іншими дітьми — відповідальними, свідомими, людяними і добрими. «Слава Богу!» — ось цією найпершою молитвою, вчить Наталя Петрівна діточок, має розпочинатися кожен день. Кожен день слід дякувати за новий ранок, за можливість бачити і пізнавати світ, за дар життя.
Юлія КЛИМЧУК