Результати ревізії сільського бюджету

На виконання п.5.3.6.1 плану контрольно-ревізійної роботи на II-й квартал 2013 року Новоград-Волинською об’єднаною держфінінспекцією проведено ревізію сільського бюджету та фінансово-господарської діяльності Майстрівської сільської ради за період з 01.05.2008 року по 01.07.2013 року, за результатами якої встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат на загальну суму 86,13 тис. грн., та інших порушень фінансової дисципліни, що не призвели до втрат, у загальній сумі 158,63 тис.грн.
Так, з вини посадових осіб трьох підрядних організацій за рахунок не підтвердження витрат первинними документами, які включено до актів приймання виконаних робіт, встановлено завищення вартості виконаних робіт та їх оплату підрядникам за рахунок бюджетних коштів на загальну суму 67,18 тис. грн., в т.ч. з будівництва осушувальної мережі для захисту від затоплення забудованих територій по вул.Щорса і вул.Ватутіна, підтоплення територій, прилеглих до вул. Матросова і Лесі Українки в с.Майстрів, на загальну суму 66,98 тис. грн.
За рахунок недотримання чинних нормативних актів з оплати праці бухгалтерами сільської ради протягом ревізійного періоду зайво нараховано та виплачено заробітної плати на загальну суму 13,9 тис. грн. та, як наслідок, зайво сплачено єдиного внеску в загальній сумі 5,05 тис. грн., а саме: проведено нарахування премії сільському голові в розмірі більшому, ніж встановлено рішенням сесії, одному працівнику виплачена премія без виданого розпорядження сільського голови, як наслідок, зайво виплачено коштів у сумі 3,91 тис. грн.; виплачено матеріальної допомоги на оздоровлення в розмірах більших, ніж посадовий оклад, чотирьом працівникам у загальній сумі 2,23 тис. грн.; при оголошених доганах та відсутності розпоряджень сільського голови на зняття догани зайво виплачено премії в сумі 0,98 тис. грн. тощо.
Виявлені фінансові порушення відшкодовані та поновлені в повному розмірі.
Матеріали ревізії розглянуті на виконкомі сільської ради, де прийнято відповідне розпорядження.
За результатами ревізії, на чотирьох працівників сільської ради складено протоколи про адмінправопорушення за ст.164-2 КУпАП.
Також, за допущені порушення бюджетного законодавства, на сільського голову складено протокол про адмінправопорушення за ст.164-12 КУпАП, який передано до Новоград-Волинського районного суду.
Застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та призупинення бюджетних асигнувань за рахунками сільської ради.
Про результати ревізії проінформовано Новоград-Волинську міжрайпрокуратуру.
Держфінінспекція нагадує, що про факти фінансових порушень на об’єктах контролю та про факти неправомірних дій (бездіяльності) службових осіб інспекції при здійсненні ними своїх повноважень можна повідомити за «телефоном довіри»: (0412) 46-34-01.
О.СУЛІМКО, начальник інспекції