Осквернили храм в Олевську

Уранці 10 листопада до Олевського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що в райцентрі фарбою розмальовано стіни одного з місцевих храмів. Наразі міліція шукає хуліганів, які вчинили кримінальне правопорушення.
Про святотатство до міліції повідомив священик, який недільного ранку прийшов до храму, аби розпочати службу. Проте ще здалеку святий отець помітив надписи на стінах будівлі церкви, яких напередодні не було.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група Олевського РВ УМВС. Правоохоронці встановили, що вночі хтось із невідомих спонукань фарбою зробив настінні надписи, зміст яких зводився до віщування скорого пришестя диявола, а також зобразив шестикутну зірку та перевернутий хрест.
Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація — ч.1 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.
Нині міліція вживає заходів щодо встановлення осіб, причетних до осквернення святині. За чинним кримінальним законодавством, подібні дії караються штрафом, арештом до шести місяців або ж обмеженням волі на строк до 5 років.
СЗГ УМВС України у Житомирській області