Міліція знищила партію наркотиків вартістю понад 2 мільйони гривень

Правоохоронці спалили канабіс та макову соломку, рослини конопель та маку, а також амфетамін, опій і метадон, вилучені із незаконного обігу в ході протидії наркозлочинності.
Усі ці небезпечні наркотичні та психотропні засоби були речовими доказами у майже сотні кримінальних провадженнях, за якими наразі прийнято судові рішення. Отже, понад 11 кг канабісу, майже 5 кг макової соломки, 1700 рослин маку, 300 рослин конопель та інші речовини, які працівники міліції вилучили у наркоділків та осіб, які вживають наркотики, були знищені у вогні.
— Значну частину нарковмісних рослин було виявлено під час оперативно-профілактичної операції «Мак-2013», яку правоохоронці проводили на території області влітку та на початку осені, — повідомив начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Андрій Струпинський. — Аби запобігти незаконним посівам маку та конопель, працівники міліції обійшли та перевірили понад дві тисячі присадибних ділянок, сільських господарств, установ та організацій. За цей час правоохоронці виявили та знешкодили 115 незаконних посівів нарковмісних рослин.
Працівники міліції продовжують роботу щодо запобігання вирощуванню, виготовленню та розповсюдженню наркотиків і психотропних речовин. Завдяки їхній праці, нині у вогні було знищено небезпечне зілля, що могло б покалічити долі не однієї сотні молодих людей.
Наталя ТИМЧУК, СЗГ УМВС України у Житомирській області