Звягельських рекордсменів побільшало!

Звягельських рекордсменів побільшало!

До їх числа віднині потрапили Віталій Літвінов і Олексій Філончук, які отримали сертифікати, що підтверджують встановлення світових рекордів серед спортсменів їхнього віку.
Свої можливості місцеві силачі продемонстрували на чемпіонаті світу, який проходив у Києві в листопаді цього року. Нагадаємо, тоді Віталій Літвінов у віковій категорії 13-16 років виконав станову тягу зі штангою вагою 160 кг, а Олексій Філончук у категорії 17-19 років подолав штангу вагою 155 кг.
Не відстає від хлопців і Вікторія Кручок, котра єдина з Новограда-Волинського брала участь у відкритому кубку Києва UPA (Ukraine Powerlifting Association). Вікторія у становій тязі підняла 122-кілограмову штангу — максимальну вагу, яку на цих змаганнях «взяли» дівчата, — і стала переможцем. Відзначимо, що й суперниці «наступали на п’яти»: володарка другого місця показала результат 117,5 кг, а бронзова призерка — 110 кг.
Місцеві шанувальники пауерліфтингу планують і в Новограді провести турнір високого рівня. Нині ведеться підготовка до змагань, що заплановані на 15 лютого 2014 року. Тож, оргкомітет запрошує бажаючих взяти участь. Змагання проводитимуться з жиму штанги лежачи і станової тяги.
Олег БРЮХАНОВ