Підкорена чергова вершина: є переможець кубку України!

Підкорена чергова вершина: є переможець кубку України!

Результативно впродовж першої декади грудня виступили представники Новоград-Волинської школи вільної боротьби. Розпочали серію з чемпіонату області серед дорослих, що проходив у Житомирі. Там свою силу доводили близько ста борців, понад половина з яких — майстри спорту або ж кандидати у майстри спорту України.
Незважаючи на грізних суперників, новоград-волинці здобули 3 перших, 4 других і 1 третє місця. Переможцями змагань стали Ігор Приймак (категорія 60 кг), Максим Перегонцев (84 кг) і Олена Мірзоєва (48 кг). Другі місця посіли Олег Суходольський (55 кг), Артур Бурнутян (60 кг), Євген Ништа (74 кг) й Оксана Черниш (51 кг). Бронзовим призером став Ігор Шевчук (74 кг).
Кожен зі спортсменів, які пробилися до фіналу, отримав (або ж підтвердив) звання кандидата у майстри спорту України.
У той час, коли дорослі борці захищали честь міста на змаганнях у Житомирі, їхні молодші колеги набиралися досвіду на всеукраїнському дитячому турнірі з вільної боротьби, що проходив у Олевську.
Новоград-волинська команда налічувала півтора десятка перспективних спортсменів, на яких тренери розраховують у майбутньому.
Найкраще себе проявили Іван Оксюк (категорія 21 кг), Роман Чорномор (35 кг) і Аркадій Романчук (47 кг), котрі стали переможцями у своїх категоріях. Друге місце — в активі Каріни Чорномор (30 кг). Треті місця посіли Кирил Скорило (21 кг), Михайло Васільєв (24 кг) і Діана Назарова (30 кг).
У планах тренерського штабу делегувати цих спортсменів на турнір у Малині, що відбудеться 28 грудня і буде присвячений Валерію Андрійцеву, уродженцю Малина, призеру Лондонських олімпійських ігор.
А 6-8 грудня на борцівські килими спорткомплексу, що у Броварах, вийшли, як кажуть, «перші номери» восьми країн — на Київщині проводився турнір за участю представників України, Росії, Румунії, Молдови, Німеччини, Білорусі, Азербайджану й Угорщини.
На думку тренера Юрія Мірзабекяна, за спортивним і організаційним рівнем змагання були близькими до чемпіонату Європи. Їх відвідали 360 учасників, серед яких — четверо з Новоград-Волинщини.
Юлії Лісовській (с. Поліянівка, тренер Сергій Мельник) вдалося стати переможцем у категорії 60 кг, вигравши п’ять сутичок, включно з фінальною. На жаль, решта звягельчан цього разу не змогли втрутитися в розподіл призових місць, поступившись борцям із-за кордону.
Вже через декілька днів у тому ж спорткомплексі відбулися змагання в рамках кубку України серед дорослих. Переможцем стала Світлана Рижикова, вигравши вперше для Новограда чемпіонську медаль на кубку України. Її колеги по команді — Тетяна Лавренчук і Ольга Прохор — поступилися у боротьбі за треті місця.
Водночас на семінарі тренерів, де підводилися підсумки року, було прийнято рішення, що звягельчанка Тетяна Лавренчук залишається у складі національної збірної України. Світлана Рижикова поки що перебуває серед кандидатів.
Олег БРЮХАНОВ