Відпустки для догляду за дитиною до 3-х років знову враховуватимуть для страхового стажу при обчисленні лікарняних

З набранням чинності Закону України №691 «Про зміни до статті 7 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» щодо зарахування до страхового стажу періоду відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку з 13 грудня 2013 року період відпустки для догляду за дитиною до 3-х років необхідно враховувати до страхового стажу при обчисленні лікарняних.
Варто зауважити, що розрахунок лікарняних залежить, зокрема, й від дати настання страхового випадку. Якщо хвороба почалася до дати набрання чинності Закону України №691, то час відпустки для догляду за дитиною до 3-х років, який припадає на період із 01.01.11 р. до 13.12.13 р., не потрібно враховувати до страхового стажу, а якщо хвороба почалася після дати набрання чинності Закону України №691, то час відпустки для догляду за дитиною до 3-х років, який припадає на період із 01.01.11 р. до 13.12.13 р., потрібно враховувати до страхового стажу.
Жодних перерахунків лікарняних за період із 2011 року, у зв’язку з прийняттям Закону України №691, проводити не потрібно.
В.ШАЛУХІН, директор міської виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування