Проведено виїзну нараду  з метою вивчення проблемних  питань утримання кладовищ

Проведено виїзну нараду з метою вивчення проблемних питань утримання кладовищ

21 березня проведено виїзну нараду постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та водних ресурсів за участі представників політичних фракцій із метою вивчення проблемних питань утримання кладовищ.

 

Секретар міської ради Оксана Гвозденко, депутати, начальник управління житлово-комунального господарства Олег Годун, директор КП «Звягельсервіс» Анатолій Романчук та підпорядковані управлінню працівники здійснили об’їзд 5 міських кладовищ, а саме: кладовищ по вул. Василя Стуса та вул. Лугова, кладовищ «Стара Дружба» та «Нова Дружба», а також єврейського кладовища.

Обслуговування кладовищ здійснює безпосередньо комунальне підприємство «Звягельсервіс». Одним з основних видів діяльності підприємства є утримання кладовищ в естетично-санітарному вигляді, здійснення поховань, їх оформлення та реєстрація, реалізація окремих видів ритуальних послуг.

Відповідно, у 2023 році комунальне підприємство провело наступну роботу:

— на усіх кладовищах громади вивезено сміття, ліквідовано стихійні сміттєзвалища, проведено зрізання кущів, чагарників, порослі, гілля, високорослих порід дерев, а також розпочато роботу з облаштування майданчиків для збору сміття та встановлено вказівники щодо місць розташування таких майданчиків, проводиться розчищення та підсипання міжсекторних доріжок. Робота щодо санітарного очищення кладовищ триває. Також розроблено інформаційні стенди та оновлено інформаційні дошки для відвідувачів цвинтарів;

— по вул. Василя Стуса проведено відновлення воріт, на кладовищах по вул. Лугова та «Стара Дружба» демонтували стару та встановили нову вхідну групу, також розпочинається робота з демонтажу двох наземних композицій;

— на цвинтарі «Нова Дружба» встановлено 2 громадських вбиральні, планується демонтаж старої, що знаходиться в аварійному стані, а також ведуться підготовчі роботи для облаштування місць очікування транспорту.

У 2024 році КП «Звягельсервіс» планує ввести в дію нову послугу для тих, хто не має можливості доглядати за могилами рідних, затвердити відповідний тариф на таку послугу, розпочати роботу над створенням єдиної бази поховань та продовжити благоустрій кладовищ, а саме: грейдерування міжсекторних та під’їзних доріг, проводити косіння територій, завершити облаштування майданчиків для збору сміття, видалити аварійні дерева тощо.

Шановні жителі громади! Незабаром розпочинаються Великодні свята та поминальні дні, тому просимо вас привести могилки до належного стану.

Якщо у вас є пропозиції чи зауваження щодо утримання місць поховань, просимо звертатися за телефоном: 38067-315-02-85.

Відділ інформації міської ради