«ГРОМАДІ РИБАЛОК» — БУТИ!

«ГРОМАДІ РИБАЛОК» — БУТИ!

Нещодавно відбулися чергові збори місцевих рибалок міста і району, які проходили в приміщенні колишнього літнього кінотеатру, що в Центральному парку.
Оскільки у цей час на «Авангарді» проходив футбольний матч між командами Новограда-Волинського і Малина, то й на «рибальську» зустріч прибуло менше людей — тридцять три чоловіки.
Варто наголосити, що дані заходи організували представники новостворюваної Новоград-Волинської міськрайонної організації «Громада рибалок». Ця група ентузіастів, знаних, як «церсанітівські» хлопці, уже не перший рік намагається добитися офіційного статусу. А мета у них одна — розвиток спортивного рибальства, збереження і відтворення рибних ресурсів у місті та районі, боротьба з браконьєрством.
Цього дня «громадівці» зібрали рибалок, аби ознайомити їх із проектом свого статуту, його статтями, котрі жваво обговорювалися на зборах. Зокрема, йшлося про створення осередків у селах Новоград-Волинщини, щоб ліпше контролювати водоймища, адже саме в районі найбільше процвітає браконьєрство.
Щоправда, не всі присутні були згодні з формулюванням статей даного проекту, тому до нього вносилися деякі поправки та доповнення. Однак ці зміни ще потребують юридичного вивчення. Проте, офіційного статусу для організації, як наголошували організатори заходу, добитися потрібно якнайшвидше, бо нечесних рибалок на наших водоймищах державна рибінспекція зупинити не в змозі. Причина відома: мала кількість працівників служби, брак пального, зброї, плавзасобів, автомобілів тощо.
Разом з тим «громадівці» закликали новоград-волинців масовіше вступати до їхньої організації, мовляв, чим їх більше буде, тим менше буде браконьєрів на водоймищах міста та району.
Насамкінець на зборах було обрано раду організації, контрольно-ревізійну комісію та голову «Громади рибалок». А став ним місцевий рибалка Ігор Миколайович ­Левченко.
Про подальший перебіг подій щодо надання офіційного статуту Новоград-Волинській міськрайонній організації «Громада рибалок» та її роботу — розвиток спортивного рибальства, боротьба з браконьєрством, збереження і відтворення рибних ресурсів у місті та районі — обов’язково повідомлятимемо.
Микола МАРУСЯК, громадський рибінспектор
Фото Віктора ТИМОЩУКА