ВIТАЄМО З ВЕЛИКОДНЕМ!

ВIТАЄМО З ВЕЛИКОДНЕМ!

З ПАСХАЛЬНОГО ПОСЛАННЯ БЛАЖЕННIШОГО МИТРОПОЛИТА КИЇВСЬКОГО I ВСIЄЇ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИРА, ПРЕДСТОЯТЕЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ
Возлюблені у Господі архіпастирі, високоповажні пастирі, чесне у Христі чернецтво, боголюбні миряни — братія і сестри!
У цей день, за нашим давнім, але не старіючим християнським звичаєм, вітаю вас радісним — «Христос Воскрес»!
Божою милістю ми діждали світлого дня Великодня! З того самого моменту, коли учні Господні сповістили світові про Воскресіння Спасителя нашого Іісуса Христа, все життя Церкви сповнене неминущої радості — Христос воскрес із мертвих, і смерть переможена!
Христос — Первісток з померлих, і настане час, коли в Ньому всі оживуть (1 Кор. 15: 22)!
Істина ця настільки значуща, що без неї все втрачає зміст, усе знецінюється, все заступають розпач і зневіра. «Якщо нема воскресіння, то нема і Бога, нема Промислу», — говорить преподобний Іоанн Дамаскін («Точний виклад...», 4.37).
Возлюблені, Воскресіння Христове принесло оновлення світу; і ми з вами повинні вже зараз, у цьому земному житті, здійснювати дану нам благодатну можливість удосконалювати й перетворювати його.
Станьмо сумліннішими й відповідальнішими, стараннішими і працелюбнішими, відкинемо будь-яку неправду, сварки й наклепи, будьмо уважнішими до потреб інших, будьмо милосердними і співчутливими. І нехай у всім цьому нам допоможе Воскреслий Христос Спаситель!
У цей світлий день, «його ж створив Господь» (Пс. 117: 24), дорогі брати і сестри, нехай наша великодня радість буде подякою Богу за Його любов до нас, Його багаті милості й щедроти! Нехай цю радість відчують усі, хто почують слова, великоднього вітання: «Христос Воскрес!» — «Воістину Воскрес»!
ВОЛОДИМИР, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Української Православної Церкви