ДОМОРОЩЕНИЙ «СНАЙПЕР»

У селі Кикишівка Бердичівського району Житомирської області люди у своїй оселі не підходять до вікон, боячись отримати кулю. Вечорами невідомий чоловік стріляє селянам у шибки. Не спиняє зловмисника навіть те, що перед вікнами, у які він цілиться, сидять люди.
Аркадій Волошин того вечора вийшов випалити цигарку на веранду свого будинку. Оскільки вікна там не завішені, чоловіка знадвору було добре видно.
Він почув, як поблизу його домівки зупинився мотоцикл. Двигуна, каже Аркадій, ніхто не заглушав. Аркадій Волошин, постраждалий: «Чую — тупіт під вікном. Думаю, собака пробіг. І тут — лусь, постріл у вікно. Правда, постріл глухий, не такий, як зі звичайної рушниці. Я одразу не зрозумів, що сталося, а ці дрібні осколки мені на голову посипалися».
Така ж сама ситуація і у по-дружжя Ковалів. Пенсіонерка Тамара Коваль того вечора допізна дивилася телевізор. Раптом жінка почула сильний удар. Вона навіть не одразу зрозуміла, що це. Зараз, каже налякана пенсіонерка, вони з чоловіком не те, що до вікна підійти, — бояться вільно ходити по хаті.
Тамара Коваль, постраждала: «Я зараз боюся, у кімнаті спати не буду. Більше, ніж 50 років живемо у цій хаті, я ніколи вікна не зашторювала, ніхто ніколи не стукав, нічого… А це… Злякалася добре, плакала, бо страшно. Двоє старих людей, і серед ночі стріляє. Сильний був удар, страшний… Я думала, що це все летить на голову».
Куля пробила у вікні дві шибки й упала на підлогу. Люди її навіть не чіпали, аби міліціонерам було над чим працювати.
Євген Коваль, постраждалий: «Оце все скло і куля, яка летіла, зачепились за тюль і штори. А щоб там було вільно, то воно полетіло б аж туди…».
Невідомий стрілець вирішив налякати не лише пересічних мешканців села, а й самого сільського голову. Олександр Савченко у своєму вікні теж знайшов застряглу кулю. Чоловік навіть не підозрює, хто це може бути.
Олександр Савченко, постраждалий: «Оця куля, скоріш за все, пневматична, пробила одне скло і друге також. А тут потрійний склопакет. Якби була людина і, не дай Бог, десь в обличчя чи в око (попало), то була б така травма… Каліцтво було б».
Правоохоронці припускають, що стріляли з пневматичної зброї. Вона, кажуть, не підлягає реєстрації, тож це може й ускладнити пошук зловмисника.
Леонід Марчук, дільничний інспектор Бердичівського МВ УМВС: «Під час обстеження будинків, де були пошкоджені вікна, було виявлено у двох будинках предмети, що застрягли у склі. Зовні вони схожі на кулі. Дані предмети були вилучені і направлені на експертизу для встановлення зброї, з якої стріляли».
Поки не знайдуть стрільця, кажуть селяни, вони не виходитимуть пізно на вулицю, не вмикатимуть телевізор. Зараз, говорять налякані люди, невідомий стріляє по вікнах, а тоді і до хати перейде.
«Житомир кримінальний»