ЗАТРИМАНО КРИМІНАЛЬНОГО ЛІДЕРА

Колишнього працівника спецслужб, раніше судимого 45-річного громадянина Білорусії, було оголошено в міжнародний розшук білоруськими правоохоронцями у вересні минулого року. Ще перебуваючи на службі, він створив злочинне угруповування, що займалося викраденням людей з подальшим вимаганням за них викупу. Його було затримано, й за матеріалами кримінальної справи суд засудив злодія до дев’ятирічного ув’язнення. Та, відсидівши три роки, він потрапив під амністію.
Опинившись на волі, вчинив шахраювання щодо одного з державних підприємств Білорусії, незаконно заволодівши великою сумою коштів. Проте затримати злодія міліціонерам не вдалося, оскільки той виїхав за кордон, де продовжував свою протиправну діяльність. Так, перебуваючи в Росії, він шахрайським шляхом заволодів коштами одного з приватних підприємств на загальну суму 200 тисяч доларів США.
Як повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Житомирській області Едуард Федосов, білоруські правоохоронці отримали інформацію про те, що розшукуваний злодій має намір виїхати до Західної Європи. Шлях пролягав через Україну (насамперед — Житомирщину). Тож білоруські та українські працівники міліції об’єднали свої зусилля, розробивши оперативні заходи, до реалізації яких було залучено бійців спецпідрозділу «Сокіл».
Нині, як повідомили з ВЗГ УМВС в області, вирішується питання щодо екстрадиції кримінального лідера до Білорусії.
«Житомирщина»