ХРОНИКА 33/2008

«ОСТАННІЙ МІСЯЦЬ ПРОВІВ У ЗАПОЇ»
1 серпня до міліції зателефонувала жителька с.Броницька Гута та повідомила про те, що виявлено труп її чоловіка. Аби з’ясувати причину смерті чоловіка, за вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група.
При огляді трупа слідів насильницької смерті не виявлено. Дружина померлого розповіла, що чоловік зловживав спиртним, тому кожен день перебував у нетверезому стані. Петрові (ім’я змінено) було 49 років. Слова жінки підтвердив і сусід, з яким того дня той пішов до лісу, аби назбирати кори крушини, щоб заробити на похмілля, так як останній місяць Петро був у запої і зранку не мав за що похмелитися. Ще в лісі чоловіку стало погано, тому кори на ще одну згубну чарку оковитої він так і не назбирав.
«НЕ ВИГАДАНА ІСТОРІЯ ДТП»
6 серпня, близько 11.00 год., на нерівнозначному перехресті в с. Мала Цвіля трапилася дорожньо-транспортна, пригода під час якої потерпіли люди.
Було встановлено, що водій автомобіля ГАЗ-53, виїжджаючи з другорядної дороги на головну, не поступився згідно з правилами дорожнього руху автомобілю Дачія, що рухався в напрямку м.Новоград-Волинський. В автомобілі також знаходилося двоє пасажирів: 24-річна жителька смт.Городниця Новоград-Волинського р-ну та її малолітній син, 2008 р.н. Внаслідок ДТП жінка і дитина отримали закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, забійні рани, тому одразу були доставлені до травматологічного відділення Новоград-Волинського ТМО.
«ВИЯВЛЯЮТЬ МОЛОДИХ ТА РАННІХ»
Від початку літа на території міста та району триває профілактична операція «Літо-2008», що спрямована на виявлення фактів бездоглядності, бродяжництва та жебракування, а також — на профілактику цих негативних явищ, попередження правопорушень серед дітей та стосовно них. А з 25 липня правоохоронці проводять профілактичні заходи щодо протидії фактам продажу неповнолітнім спиртних напоїв і тютюнових виробів, доведення дітей до стану алкогольного сп’яніння, пияцтву у молодіжному середовищі.
Силами працівників кримінальної міліції у справах дітей Новоград-Волинського МВ УМВС та інших зацікавлених служб здійснюються оперативно-розшукові заходи щодо виявлення осіб, які втягують неповнолітніх у злочинну діяльність, проституцію, притонів та місць, де неповнолітні вживають наркотичні й психотропні речовини. Особливу увагу міліціонери приділяють залізничним та авто- вокзалам, скверам, ринкам, гуртожиткам, територіям відпочинку і проведенням видовищ, розважальних та інших масових заходів. Під постійним наглядом у працівників міліції знаходяться неблагополучні сім’ї, неповнолітні, які перебувають на обліку, та ті, що схильні до правопорушень.
Із початку проведення операції правоохоронці виявили понад 50 правопорушень, з яких за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст.184 КУпА України) до суду направлені матеріали на 36 батьків, 2 – за вчинення насильства в сім’ї (ст.173-2 КУпАП), 10 – за пияцтво (ст.178 КУпАП), 2 – продаж неповнолітнім спиртних напоїв (ст.156 КУпАП).
Крім того, працівниками сектору карного розшуку за підозрою у вчиненні ряду крадіжок у районі «Морське» були затримані п’ятеро неповнолітніх 16-ти 18-років, жителі нашого міста. Злодії під завісою ночі з недобудованих будинків поцупили майна на суму близько 10 тис.грн. Хлопці викрадали не відерця і лопатки, аби погратися в пісочку, а електричні переноски, мідні — кабелі, електричну проводку, водяні насоси, двигуни з бетономішалок. Для двох з них це не перший такий кримінальний досвід. В очікуванні судового засідання за крадіжку майна з церкви вони скоїли аналогічні злочини в місті, пограбувавши громадян по вул.Тимошенка та Чехова.
Так як крадіжка вчинена неповнолітніми повторно та за попередньою змовою групою осіб, згідно ст.85 ч.3 КК України, їх очікує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.
А.ВЛАСЮК, ст.лейтенант міліції