ХРОНІКА 28/2010

ЗАВДЯКИ СПРИТНОСТІ ДІЛЬНИЧНИХ ІНСПЕКТОРІВ
26 червня за допомогою до оперативного чергового звернувся 62-річний мешканець міста, котрий повідомив, що невідома йому особа відкрито заволоділа його мобільним телефоном «Нокія-Н73», чим заподіяла матеріальної шкоди на суму близько 1 тисячі гривень.
Отримавши повідомлення, дільничному інспектору міліції вдалося встановити особу зловмисника, ним виявився непрацюючий 18-річний житель міста.
На даний час мобільний телефон вилучено, а проти молодика порушена кримінальна справа.
НЕ СТРИМАВСЯ ВІД СПОКУСИ
Останнім часом правоохоронці відзначають збільшення кількості злочинних зазіхань на майно громадян. Крадіжки, грабежі становлять близько 60 відсотків від усіх зареєстрованих злочинів.
Так, 26 червня до чергової частини надійшло телефонне повідомлення від жительки Новоград-Волинського району, яка повідомила про зникнення мобільного телефону з її будинку. Дільничним інспектором міліції, який обслуговує дану зону, затримано непрацюючого 23-річного мешканця сусіднього села, у якого і було вилучено викрадений мобільний телефон. Пізніше з’ясувалося, що зловмисник приїхав у село до своїх друзів святкувати хрестини, де, скориставшись нагодою та не стримавшись від спокуси, «поцупив» телефон, що лежав без нагляду. За даним повідомленням порушена кримінальна справа.
З наведеного прикладу видно, що працівниками міліції, звичайно, вживаються дієві заходи для встановлення зловмисників та їх затримання. Втім, не слід втрачати обачність і самим мешканцям, особливо, коли до домівки приходять непрохані «гості». Не завадить слідкувати за особистими речами й перебуваючи в громадському транспорті, місцях відпочинку, навіть, стоячи у черзі на ринку чи в магазині.
«МАКУ» БЕЗ КОНОПЕЛЬ НЕ БУВАЄ
Оперативно-профілактична операція під назвою «МАК-2010» має своє продовження. Дані заходи, нагадаємо, спрямовані на те, аби не допустити незаконний посів маку і конопель та виявити злочини, пов’язані з виготовленням наркотичних засобів і їх витоку в нелегальний обіг.
З цією метою працівниками служби по боротьбі з незаконним обігом наркотиків спільно з дільничними інспекторами постійно проводяться відпрацювання та рейди. Так, 26 червня під час проведення чергового рейду було затримано 32-річного жителя міста, у якого при поверхневому огляді правоохоронцями було виявлено поліетиленовий пакунок з сухою подрібненою рослинною сумішшю зеленого кольору, зовні схожою на наркотичний засіб марихуану. За словами чоловіка, наркотики він зберігав без мети збуту, для власного вжитку.
На даний час проти чоловіка порушено кримінальну справу.
О.ПЕТРУК, старший лейтенант міліції

ВИКРАДЕНО «МІНСЬК»
1 липня до Новоград-Волинського МВ надійшло телефонне повідомлення від гр-на Нестерчука П.А. про те, що в ніч з 31 червня на 1 липня невстановлена особа викрала з його подвір’я мотоцикл «Мінськ» д/н 5760 ЖИБ.
На місце пригоди виїхали працівники ДАІ спільно з СОГ Новоград-Волинського МВ, де провели огляд місця скоєння даного злочину. Розшук зловмисників триває. Якщо комусь щось відомо про викрадення мотоцикла «Мінськ», — телефонуйте: 102. Анонімність гарантуємо.
О.ДЕМ’ЯНЧУК, начальник Н.-Волинського ВДАІ, капітан міліції