ЛІКВІДОВАНО НАРКОДІЛКІВ

Днями працівниками сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Новоград-Волинського МВ УМВС спільно з колегами ВБНОН Житомирського УМВС дезорганізовано злочинне угруповування, яке займалося постачанням наркотичних засобів, безпосередньо «Трамадолу», що визнано наркотиком. Усього міліціонери «назбирали» більше 6 тисяч доз вищеназваного наркотику. Загальна сума за ціновою політикою «чорного ринку» усього становить більше 60000 грн.
Затримані правоохоронцями молодики приблизно одного віку (до 30 років). Двоє членів угруповування було затримано у нашому місті, ще двоє — жителі сусідньої Рівненської області. Нині міліціонери працюють над тим, аби точно встановити канали надходження та виготовлення наркотику, а також той період часу, за який вони встигли реалізувати чималу кількість «отрути».
Відносно затриманих осіб порушено кримінальні справи за ст.307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів», якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 12 років з конфіскацією майна.
Правоохоронці з’ясували, що даний наркотик через мережу збувальників мав потрапити також на територію Житомирської області, зокрема і в наше місто. Наркотики молодики збували на дискотеках, тож покупцями та споживачами гидоти переважно є молодь, в середньому 18-28 років. Наркозалежність молодого організму в цьому віці майже миттєва, а за нею неминуча деградація. Під дією наркотику людина часто вчиняє безглузді та неконтрольовані акти насильства, проявляє нічим не вмотивовану озлобленість, бажання завдати болю іншому, познущатись. З часом починає вести кримінальний спосіб заробітку на дозу та й життя загалом. Звідси венеричні хвороби, смерть. Наркомани у 30-40 років (якщо вони доживають до цього віку) мають вигляд і почуваються як 70-80 річні.
Для підлітків «експериментування» з наркотичними речовинами особливо небезпечне, оскільки вони часто не розуміють і повністю не усвідомлюють їх згубної дії і шкоди для свого організму. У підлітків наркологічна залежність розвивається набагато швидше, ніж у дорослих.
Парадокс, але в даному випадку саме пропозиція породжує попит, та чи не варто задуматися тим «пропозиціонерам», що міліція вартує і наступного разу у залізних браслетах може опинитися той, котрий забажає задля власного збагачення «покалічити» ще одну молоду душу...
Правоохоронці заздалегідь будуть вдячні всім громадським організаціям та цивільним особам, які надаватимуть будь-яку інформацію щодо незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів чи отруйних та сильнодіючих речовин на телефони: 02, 5-22-25 (цілодобово); 5-20-60; 5-61-02.
В.ПРИЛИПКО, начальник Новоград-Волинського МВ, полковник міліції