МАЙЖЕ МІЖНАРОДНИЙ РЕЗУЛЬТАТ

На чемпіонаті Житомирської області з гирьового спорту в довгому циклі, що проходив у обласному центрі на минулому тижні, команда Новоград-Волинського району стала третьою в командному заліку.
«Ми реально могли претендувати й на друге місце, однак господарі змагань виставили одразу три команди, в кожній із яких були сильні спортсмени — студенти місцевого військового інституту. Тож, переконаний, що з огляду на ці обставини ми виступили успішно», — коментує підсумки обласного турніру тренер команди Олександр Дідовець.
«Особливо варто відзначити Вікторію Степанюк із села Великий Молодьків, котра виконала вправу аж 228 разів! Цей результат всього на сім балів менший, аніж норматив на звання майстра спорту міжнародного класу. Звісно, що таке звання на обласній першості не присвоюють, але ми маємо надію, що невдовзі ця спортсменка стане учасницею міжнародного турніру і там себе проявить», — продовжив тренер.
Серед юнаків найкраще виступив Роман Шапран зі Слободи-Романівської. Він посів друге місце. Його односельчанин Дмитро Гичко — четвертий.
«Довгий цикл — це нова вправа для моїх вихованців. Утім, ці хлопці — перспективні. Я задоволений тим, як вони відпрацювали, і яка запекла боротьба точилася в категоріях», — оцінив досягнення юнаків Олександр Дідовець.
Нагадаємо, що довгий цикл — це одна із найскладніших вправ у гирьовому спорті. Цього разу юнаки й чоловіки виконували її з гирями вагою 24 кг, дівчата й жінки — з 16-кілограмовими гирями.
Олег БРЮХАНОВ