УКРАЇНА ВСЕ ГОЛОСНІШЕ ЗАЯВЛЯЄ ПРО СЕБЕ НА СВІТОВІЙ АРЕНІ

Збірна клубів України з карате-до, у складі якої було три представники Новограда-Волинського, посіла друге місце на престижному міжнародному турнірі, що відбувся цими днями у польському місті Лодзі.
Як повідомив кореспонденту «ЗІ» тренер клубу карате-до «Січ» і дитячо-юнацької спортивної школи Петро Корнійчук, новоград-волинці здобули чотири медалі. Найбільший доробок цього разу — у чотирнадцятирічного Дмитра Корнійчука. Юнак став чемпіоном змагань у командному куміте. Крім цього, в особистому заліку став другим у своїй категорії та третім серед 16-17-річних.
Ослаблена застудою Анастасія Ванжура в особистому заліку медалей не здобула, проте допомогла команді стати віце-чемпіоном у командному куміте (у фіналі наші капітулювали перед словаками).
Ще один звягельчанин — Мар’ян Парадівський — вибув із числа претендентів на нагороди, поступившись у другому колі каратисту з Данії.
«Загалом збірна українських клубів прогнозовано достойно провела турнір. Лише трішки не вистачило, щоб посісти перше місце. Перемогу у загальнокомандному заліку святкувала національна збірна Словаччини», — розповідає Петро Корнійчук.
«Дуже вразила дружня атмосфера, що панувала на турнірі. Всього було представлено 13 країн, близько 900 учасників. А це — різні стилі, різні школи карате», — ділиться враженнями Петро Петрович.
Цікаво, що на турнір прибули не тільки географічні сусіди Польщі — угорці, словаки, чехи, поляки, українці, італійці, німці, — а й команди з Мексики, В’єтнаму, Грузії та Кіпру.
Олег БРЮХАНОВ