ХРОНІКА 12/2011

НЕ ВПОРАВСЯ З КЕРУВАННЯМ
14 березня водій автомобіля ВАЗ-2109, 32-річний житель Сумської області, на заокругленій ділянці дороги, перед мостом через річку «Ірша», між населеними пунктами с.Українка — смт.Гранітне, Малинського району, не впорався з керуванням, з’їхав у кювет, з якого автомобіль потрапив у річку. Внаслідок ДТП, пасажира автомобіля, 31-річного мешканця Сумської області, було виявлено мертвим у салоні автомобіля після діставання з води.
ВНАСЛІДОК ДТП ПОТРАПИВ У ЛІКАРНЮ
17 березня в м.Житомир, на перехресті вулиць Бородія — Гоголівська, водій автомобіля «Опель», 21-річний житель обласного центру, здійснив зіткнення з автомобілем «Чері», під керуванням 25-річного жителя м.Житомир, після чого автомобіль «Чері» здійснив зіткнення з автомобілем «Деу», під керуванням 20-річного житомирянина. Внаслідок ДТП водій автомобіля «Чері» отримав тілесні ушкодження та доставлений до медичного закладу.
фатальне дерево 20 березня на 173 км автодороги «Київ-Іванків-Овруч», водій автомобіля «Шевролет», 31-річний житель Києво-Святошинського району, рухаючись у напрямку м.Овруч, не впорався з керуванням та скоїв наїзд на дерево, після чого вищевказаний автомобіль загорівся. Внаслідок ДТП пасажир автомобіля, 61-річний житель Київської області, загинув на місці пригоди.
ЗНАХОДИВСЯ В РОЗШУКУ
19 березня працівниками спецвзводу УДАІ, в місті Бердичеві, зупинено автомобіль «CHRYSLER», під керуванням громадянина Литви. Під час перевірки документів та звірки номерів агрегатів було встановлено, що вищевказаний транспортний засіб знаходиться в розшуку з 08.12.2008. Водія з автомобілем доставлено до Бердичівського міськвідділу.
ПІД «ГРАДУСОМ» УГНАВ АВТОМОБІЛЬ
19 березня працівниками відділу ДАІ м.Житомир, на проспекті Миру, згідно орієнтування від чергового УМВС в Житомирській області, затримано водія автомобіля ВАЗ-2103, 28-річного жителя м.Житомир, котрий, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, незаконно заволодів вищевказаним транспортним засобом в с.Іванівка Житомирського району. Водія з автомобілем доставлено до Житомирського райвідділу.
УДАІ УМВС України в Житомирській області

ОПАЛЮВАЛЬНА ПІЧ — ПРИЧИНА ПОЖЕЖІ
Державний пожежний нагляд вкрай стурбований зростанням кількості пожеж із причини порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації опалювальних печей. Так, з 20 пожеж, що виникли на території міста та Новоград-Волинського району протягом цього року, дев’ять стались саме з цієї причини.
Тому державний пожежний нагляд нагадує громадянам про необхідність дотримання нескладних, але важливих вимог пожежної безпеки у власних домогосподарствах:

  • очищати печі від сажі слід не менше одного разу у три місяці;

  • перед топковим отвором слід набити металевий лист розміром не менше 0,5 х 0,7 м;

  • відстань від опалювальних печей до меблів, домашніх речей повинна бути не менше одного метра;

  • попіл, шлак, що вигрібають із топки, необхідно заливати водою, виносити у спеціально відведені місця, на відстань, не менш як 15 метрів від будівель та споруд;

  • димарі в межах горищ повинні бути поштукатурені та побілені.


Забороняється:

  • розпалювати печі легкозаймистими та горючими рідинами;

  • залишати відкритим топковий отвір;

  • залишати розпалені печі без нагляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям;

  • сушити і складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали;

  • використовувати вентиляційні та газові канали як димоходи.


 
А.НАУМЕЦЬ, інспектор Державного пожежного нагляду

ЗАГИНУВ ВІД ЦИГАРКИ
Державний пожежний нагляд неодноразово звертав увагу громадян на небезпеку паління у стані алкогольного сп’яніння. Сумна статистика показує, що 90 відсотків пожеж із загибеллю людей на них сталися саме через цю причину.
Так, 17 березня цього року, о 14-ій годині 50 хвилин, на пункт зв’язку пожежної частини надійшло повідомлення про пожежу у сіннику по провулку Коротченка у місті Новограді-Волинському. Після прибуття до місця пожежі підрозділу рятувальників та під час її гасіння на місці було виявлено труп людини чоловічої статі. Як з’ясувалось при перевірці, загиблий був безпритульним, зловживав алкогольними напоями, його спроба «відпочинку» із цигаркою у сіннику призвела до трагічних наслідків.
Шановні громадяни! Не куріть у приміщеннях, особливо у стані алкогольного сп’яніння, не кидайте недопалки з балконів. Не наражайте себе та оточуючих на небезпеку.
Державний пожежний нагляд Новоград-Волинського районного управління МНС України