ХРОНІКА 13/2011

КРИМІНАЛІТЕТ РОЗПРАВЛЯЄ КРИЛА
Як стало відомо кореспонденту із власних джерел, протягом останнього тижня в місті сталося кілька гучних злочинів. Спочатку в центрі міста обікрали два продуктових магазини, а за день — в районі пивзаводу — невідомі на джипі з вогнепальної зброї поранили мешканця міста. Правоохоронці, в інтересах слідства, цю інформацію наразі не коментують.
Отже, криміногенна крива в місті поповзла вгору. Але сподіваємося, що ці злочини розкриють, і про їх фігурантів міліція повідомить засоби масової інформації.
Власна інформація

БІЗНЕС НАРКОТОРГОВЦІВ «НАКРИЛИ» ОПЕРАТИВНИКИ
14 березня, під час рейду по лінії незаконного обігу наркотиків у місті, працівниками карного розшуку по вул.Войкова був затриманий 24-річний місцевий житель, у котрого під час поверхневого огляду було виявлено та вилучено подрібнену рослинну суміш, зовні схожу на наркотичний засіб марихуана. Чоловік зізнався, що виявлена суміш є наркосировиною, яку він придбав у незнайомця, перебуваючи поблизу одного з місцевих барів. По «гарячих» слідах оперативники затримали й торговця отрутою. Ним ви-явився 24-річний мешканець міста, гр.В., не працюючий, за його ж словами, у такий спосіб заробляв собі на життя.
Цього ж вечора затримали ще одного місцевого наркобізнесмена. 20-річний продавець не встиг продати зілля.
За незаконне виробництво, виготовлення, при-дбання, зберігання чи збут наркозасобів, психотропних речовин або їх аналогів (ст.307 КК України) горе-підприємцям загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.
Відповідатиме за збут наркозасобів і 42-річна місцева жителька. Жінка приторговувала опієм.
ЗАТРИМАНО КРАДІЇВ
9 березня на пульт чергової частини міськвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення від товаро-знавця їдальні ДП Новоград-Волинського ДЛМГ про те, що невідомі обікрали складські приміщення вищевказаного підприємства, де зберігалися продукти харчування.
Слідчо-оперативна група, яка негайно виїхала на місце пригоди, встановила, що зловмисники проникли всередину двох складських приміщень, зірвавши навісні замки. «Здобиччю» крадіїв стали олія, картопля, цибуля та морква. Загалом сума награбованого складала більше 5 тис. грн.
У ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники карного розшуку за підозрою у скоєнні даного злочину затримали трьох жителів міста — 18, 19 та 20 років. Візит правоохоронців для молодиків став несподіванкою, а тому домовитися вони не встигли. Про причетність парубків до крадіжки свідчили і 75 літрів олії, які виявили та вилучили за місцем їх проживання. Затримані у скоєному зізналися.
Затриманим загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.
Новоград-Волинський МВ УМВС