ПЕРЕДНЕРЕСТОВИЙ РЕЙД

ПЕРЕДНЕРЕСТОВИЙ РЕЙД

27 березня 2011 року, за участю активістів Громади рибалок, громадських інспекторів рибоохорони та державного інспектора В. Засухи, був проведений переднерестовий рейд по річках Тня, Случ та Смолка.
\"ПЕРЕДНЕРЕСТОВИЙ

Почали з місця межуваня річок Тня та Случ. Було багато рибалок-вудкарів, котрі чекали на кльов та милувалися сонячним днем, може, це і відлякувало браконьєрів, бо фактів порушення на цьому місці виявлено не було.
Далі почали просуватися до села Гульськ. Там нас зустріли молоді люди, котрі саме почали, як кажуть, знімати сітки. Побачивши, що на них насуваються проблеми, все кинули і накивали п’ятами. Попрямувавши далі, знову, вже інші молодики, явно в нетверезому стані, виймали сітки, розраховуючи, мабуть, на те, коли вони нікого вже не бачать, то і їх не помітять. П’яну компанію довелося втихомирювати, збіглась уся вулиця, але протоколу з конфіскацією хлопцям уникнути не вдалося.
Далі поступив сигнал від аноніма про скоєння правопорушення на Случі біля звягельського пивзаводу. Так, у воді і справді були вміло притоплені сітки відомим браконьєром Едиком, котрому все-таки вдалося уникнути покарання, бо не був спійманий за руку. Стояв поряд і спостерігав за тим, що відбувається.
Під час планування наступного маршруту, надійшов сигнал від рибалок із річки Тні. Саме в ній нереститься основна маса риби. Приїхавши на вказане місце, знову ж таки побачили молодих хлопців. Угледівши, що до них наближається автомобіль, вони почали втікати хто куди. Сітки були виявлені як на березі, так і у воді. Судячи з місця згарища вогнища, — промишляли вже не один день.
Під кінець дня вирішили перевірити річку Смолку, де вона впадає у Случ. Але не встигли ми проїхати з десяток кілометрів, як натрапили на дивну компанію хлопчаків — студентів одного житомирського ВНЗ. Вони, промоклі, як хлющі, ставили сітки на каналі, перетягуючи їх далеко недешевими спінінгами. Звісно, в такому віці не задумуються, чим можна захворіти при такій низькій температурі. Виникає питання: куди дивляться батьки?
Доїхали ми все ж таки до Смолки, але видно, що така інформація поширюється швидко, і браконьєрських діянь у суботу ми більше не виявили.
З приємною втомою і потайною думкою, що ми таки щось корисне зробили для наших річок, попрямували додому.
Ігор ЛЕВЧЕНКО, громадський рибінспектор