ВІДРОДЖЕННЯ «АВАНГАРДУ»: МАКСИМУМ ОЧОК У ДВОХ ОСТАННІХ МАТЧАХ!

ВІДРОДЖЕННЯ «АВАНГАРДУ»: МАКСИМУМ ОЧОК У ДВОХ ОСТАННІХ МАТЧАХ!

Те, у що майже не вірилося після безвольної поразки від житомирського «Арсеналу», стало реальністю. «Авангард» здобув дві домашні перемоги і включився у боротьбу за путівку до фінальної частини аматорського чемпіонату України.
У неділю, 12 червня, новоградці здолали принципового суперника — СК «Коростень». Чотири рази м’яч перетинав лінію воріт гостей, проте в одному випадку арбітри побачили положення «поза грою». Втім, і трьох зарахованих голів вистачило для впевненої перемоги — 3:1. Автори голів — Дмитро Лободін, Павло Осарчук і Михайло Войтович.
Вже через три дні, граючи практично одним і тим же складом майже без замін, ФК «Авангард» розгромив малинський «Металург» — 3:0. Наша команда вперше в цьому сезоні, якщо брати до уваги ігри в чемпіонаті України, не пропустила у власні ворота, здобувши перемогу з великим рахунком.
Цього разу у воротах гостей розписалися Євген Рябчук (двічі) і Павло Осарчук. Усі голи були забиті ще в першому таймі, хоча й після перерви новоградці мали достатньо стовідсоткових нагод, щоб ще більше засмутити гостьову команду. «Слава Україні! Героям слава!», — патріотичні вигуки фан-сектору стали нагородою хлопцям за гарну гру.
«Відступати далі було нікуди — три поразки у попередніх іграх змушували грати тільки на перемогу. Боялися втратити глядача на трибунах, втратити команду…» — розповів після гри з «Металургом» автор двох результативних ударів упродовж двох турів Павло Осарчук.
Варто відзначити, що чи не кожен із глядачів тепер став спонсором команди. Останні три гри перед входом на стадіон «Авангард» ставлять скриньку для благодійних внесків на користь футбольної команди. Як оголошували по стадіону, було зібрано 1007, 1070 та 630 гривень відповідно. Отже, віриться, що спільними зусиллями ми збережемо великий футбол у нашому місті.
Упевнена і результативна, видовищна і комбінаційна гра «Авангарду» у домашніх матчах — і до вболівальників повернулася надія на успішне друге коло. Хоча й буде важко, адже в шести іграх, що залишилися до кінця групового етапу, чотири рази доведеться грати на чужому полі. А ситуація у групі наразі така. У лідери вирвався «Одек» із Рівненщини, який набрав 15 очок у семи іграх. ФК «Самбір» — другий із 13-ма очками після шести матчів. «Авангард» підтягнувся до групи лідерів. У нього — 9 очок. Так само, як у «Збруча» і «Арсеналу». Щоправда, житомиряни провели всього 5 ігор.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА