АСФАЛЬТ МОЖЕ ПРОВАЛИТИСЯ У БУДЬ-ЯКИЙ МОМЕНТ

АСФАЛЬТ МОЖЕ ПРОВАЛИТИСЯ У БУДЬ-ЯКИЙ МОМЕНТ

Час від часу всеукраїнські ЗМІ повідомляють про випадки, коли дороги чи тротуари у прямому сенсі йдуть під землю. Не виключено, що таке може статися і в Новограді. На тротуарі, що в центрі міста, неподалік магазину «Лілея», утворилася дірка в асфальті, під якою видніється загрозлива порожнеча. Така сама ситуація й на вулиці Ушакова, між приміщенням податкової та перехрестям з вулицею Івана Франка. Щоправда, там дорожнє покриття просіло і лопнуло вже на проїжджій частині.
Завбачливі городяни намагаються застерегти водіїв і пішоходів, позначаючи небезпечні місця гілляччям. Утім, зрозуміло, що така напівміра — до пори, до часу, адже у згаданих випадках асфальт буквально «висить». І, вочевидь, провалюватиметься далі під власною вагою або, ще гірше, коли на нього хтось наступить чи наїде.
З огляду на це, дорожнім службам чи іншим відповідальним інстанціям варто було б провести своєрідну інвентаризацію таких місць і вжити заходів. Заразом з’явилася і б нагода поставити решітки на відкриті ливневі колодязі. Бо якось недоречно буде робити «гарну міну при поганій грі», коли раптом під чиїмись ногами провалиться земля…
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА