УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКА ДРУЖБА МІЦНІЄ

УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКА ДРУЖБА МІЦНІЄ

\"УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКАУ рамках проекту з розвитку міжнародної співпраці навчальних закладів міста Новограда-Волинського із закордонними партнерами у нашому місті, на запрошення ІМЦ та ЗОШ №3, з 26 вересня по 1 жовтня перебувала делегація школи №13 з польського міста Гожув-Великопольский. У складі делегації — 20 школярів та 5 опікунів. Це вже другий візит польської делегації з Гожува у Новоград. Освітяни нашого міста теж вже двічі побували в гостях у польських партнерів.
Польських дітей гостинно прийняли новоград-волинські сім’ї та забезпечили їх дозвілля і розваги у вільний час.
26 вересня у громадській приймальні міської ради відбулася зустріч членів польської делегації із заступником міського голови С.Ю.Колотовим. У зустрічі брали участь заступник начальника управління освіти і науки Т.В.Ващук, завідувач ІМЦ П.К.Ліневич, директор ЗОШ №3 Н.П.Кобильник, директор ЦНТТУМ В.І.Найдюк.
У ході зустрічі членам польської делегації розповіли про історію та сучасність Новограда-Волинського, про основні напрямки діяльності міської влади, проблеми та перспективи розвитку міста. У свою чергу польські школярі ставили перед заступником мера дуже серйозні питання. Зокрема, чому так ускладнили туристам перед Євро-2012 процес обміну валюти (зараз необхідно пред’явити у банк копію паспорта з відміткою про перетин кордону); чому така складна процедура оформлення документів на екскурсійні поїздки українських школярів; що робить міська влада у рамках підготовки до Євро-2012; як ставиться міська влада до питань євроінтеграції. Сергій Колотов у максимально доступній для дітей шкільного віку формі надав відповіді на ці та інші запитання. Також поділився власними поглядами на розвиток українсько-польських відносин.
Серед іншого, учасники зустрічі вели розмову про якість освіти у школах Польщі та України. Сторони погодилися, що матеріальне забезпечення освіти у поляків набагато краще. Разом із тим, керівник польської делегації, директор школи Тадеуш Вержбицький відзначив позитивні особливості освіти в українських школах: національно-патріотичне виховання, завантаженість навчальною діяльністю школярів, активність шкільних євроклубів.
Підводячи підсумки зустрічі, С.Ю. Колотов висловив думку, що більшість українців бачить майбутнє нашої країни в єдиній Європі.