Чемпіони виховуються… на подвір’ї

Чемпіони виховуються… на подвір’ї

Відкритий чемпіонат Житомирської області з важкої атлетики серед юнаків і дівчат віком до 15 років, що пройшов у Новограді-Волинському 30-31 березня, вкотре продемонстрував неабиякий потенціал місцевих любителів цього виду спорту. За підсумками змагань очолили призову трійку в командному заліку вихованці міської ДЮСШ, команда з району посіла третє місце. На другій сходинці розташувалися спортсмени КДЮСШ «Колос» (м.Житомир).
У спортивному залі економіко-гуманітарного коледжу, який надав свою матеріально-технічну базу для проведення змагань, зустрілися представники одинадцяти команд. Переважну більшість склали спортсмени з Житомирщини. Серед гостей — юні важкоатлети з Рівненського спортінтернату та команда з Хмельниччини. Загалом — 84 учасники.
Представники команди міської ДЮСШ стали чемпіонами і призерами у 16 вагових категоріях, важкоатлети з району — у 12. Усього ж комплекти нагород розігрувалися у 20 вагових категоріях.
Президент обласної федерації важкої атлетики, тренер-викладач Валерій ПОСТІЖЕНКО відзначив, що обидва кращі результати — серед юнаків та дівчат — належать новоград-волинцям. Вихованець ДЮСШ, учень гімназії Олег Ніколаєнко, якому нещодавно виповнилося 12 років, у ваговій категорії 50 кг підняв у сумі 104 кг. Це, до речі, норматив на третій дорослий розряд.
Лише два кілограми не вистачило Олені Дубинській, учениці ЗОШ №8, до третього дорослого розряду. Вона зуміла підняти в сумі 79 кг.
Паралельно з обласним чемпіонатом залікові очки враховувалися й у змагання в рамках чемпіонату міста. Тут призову трійку склали команди ДЮСШ, економіко-гуманітарного коледжу та КДЮСШ «Спартак».
«Даний вид спорту з кожним роком стає в Новограді-Волинському й районі дедалі популярнішим, набуває масовості. Дуже задоволений результатами, які продемонстрували наші вихованці, адже нині триває підготовка до чемпіонатів України, що відбудуться у травні й у вересні (для різних вікових груп)», — поділився враженнями Постіженко.
Водночас він відзначив, що його, як тренера, хвилює той факт, що зараз практично зупинились роботи щодо ремонту приміщень під спортивні зали для занять важкою атлетикою. «Обіцяв дітям, їхнім батькам, що невдовзі будуть створені нормальні умови, а тепер не знаю, що й казати. Тренуємося фактично на вулиці: доки двоє-троє у підвальному спортзалі піднімають штанги, решта — розминаються й чекають своєї черги на подвір’ї…» — турбується Валерій Постіженко.
Втім, попри такі труднощі, важкоатлети намагаються зберігати оптимізм. Вже 20-21 квітня планується ще один чемпіонат області. Цього разу серед юнаків і дівчат віком до 13 років.
Оргкомітет висловлює вдячність Благодійному фонду «Майбутнє Полісся» і директору коледжу Миколі Горбатюку за сприяння й допомогу у проведенні змагань.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА